سوابق متقاضی
در نگارش مطالعات امکان سنجی یک طرح توجیهی اولین بخش آن به سوابق متقاضی اختصاص دارد.
سرفصل های بخش سابقه متقاضی طرح توجیهی به شرح زیر می باشد:
بررسی سوابق ثبتي شرکت متقاضی
در این بخش به صورت کامل سوابق ثبتی شرکت شامل نام شرکت، تاریخ ثبت، نوع شرکت، مکان ثبت، موضوع فعالیت، سرمایه اولیه شرکت و سرمایه فعلی، آگهی تاسیس و آگهی های تغییرات و شرح تغییرات شرکت بسته به اینکه طرح توجیهی ایجادی بوده و یا طرح توجیهی توسعه ای، بازسازی یا نوسازی می باشد به صورت مفصل بررسی و در گزارش توجیهی شرح داده می شود.
سرمايه و سهامداران
در این قسمت میزان آخرین سرمایه و نحوه تسهیم آن و همچنین مشخصات سهامداران اعم از حقیقی یا حقوقی بررسی شده و مشخصات هر کدام به طور کامل توضیح داده می شود و همچنین اسامی سهامداران عمده، تعداد سهم، مبلغ اسمی هر سهم، درصد سهم عنوان می گردد.
بررسی مديريت طرح
در این بخش با توجه به سوابق مدیران و سهامدارن شرکت، به طور کامل وضعیت مدیریتی مالک طرح توجیهی به تفصیل مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار گرفته تا بانک و یا صندوق عامل که طرح توجیهی را جهت درخواست تسهیلات و یا مشارکت در پروژه مورد ارزیابی قرار می دهند به طور کامل با مدیریت پروژه در زمان ساخت و پس از آن یعنی زمان بهره برداری آشنا شده و توانایی فنی و دانش مدیریتی صاحب طرح برای بانک عامل تسهیلات، صندوق مشارکت کننده و یا سرمایه گذار خارجی تایید گردد. لازم به یادآوری است در این قسمت مشاور سرمایه گذاری تهیه کننده طرح توجیهی در زمان دریافت مدارک به صورت کامل سرمایه گذار را از اهمیت این بخش طرح توجیهی آگاه نماید.
مجوزهای قانونی اخذ شده
همانگونه که مشخص است جهت اجرای هر طرح، نیازمند اخذ مجوزهای لازم از سازمان های عامل جهت هر یک از پروژه ها با توجه به ماهیت طرح توجیهی می باشد. این اخذ مجوزها برای احداث یک کارخانه صنعتی، یک فعالیت خدماتی، طرح کشاورزی تا طرح دانش بنیان، طرح های تک و طرح صنایع تبدیلی و … صادق می باشد. لذا در این بخش کارشناسان فنی و بازار طرح توجیهی پس از بررسی و ارزیابی دقیق محصول تولیدی گزارش امکانسنجی و مکاتبات با ادارات مربوطه، کلیه مجوزهای مورد نیاز ساخت کارخانه و یا … را فهرست کرده و در طرح توجیهی به صورت مشخص می آوردند تا سرمایه گذار طرح در آینده پس از طی دوران ساخت مشکلی از نظر مجوزهای قانونی تولید نداشته باشند و تمامی مجوزهای لازم در طرح توجیهی و مطالعات امکانسنجی پیش بینی شده باشند.
قابل ذکر است به طور مثال برای صنایع آلاینده می بایست قبل از مکانیابی محل احداث طرح توجیهی از سازمان یا اداره محیط زیست مربوطه استعلامات مورد نیاز اخذ گردد تا پس از خرید و ساخت زمین مشکلی از نظر زیست محیطی و اخذ مجوز محیط زیست به وجود نیاید. البته به طور کلی عموما صنایعی که آلایندگی بزرگی و یا یوتیلیتی خاصی نیاز نداشته باشند در کلیه شهرک های صنعتی استان ها قابل اجرا می باشند.
توانمندي های بالقوه و بالفعل
در این بخش کارشناسان طرح توجیهی با توجه به سابقه صاحب طرح توجیهی و رزومه گذشته مدیران شرکت متقاضی، با بررسی کامل مدارک شرکت توانمندی هایی که شرکت در حال حاضر دست یافته، اعم از توانمندی مدیریتی و تکنولوژی و دانش فنی به صورت مشروح بحث نموده و تاثیر آن را در طرح جدید متقاضی و خدمات یا محصول موضوع طرح توجیهی را بررسی می نمایند. البته این بخش جهت امتیاز دهی بانک عامل برای تسهیلات مالی و همچنین ارزیابی متقاضی مهم می باشد. در بخش دیگر آن مشاور سرمایه گذاری توانمندی های بالقوه متقاضی را مورد بحث قرار داده و تاثیرات آن را در طرح عنوان می نماید. همچنین در این بخش سوابق مدیریتی، فنی و توانایی های مدیران شرکت نیز با توجه به سوابق قبلی، میزان تحصیلات، میزان شناخت آنها از بخش مربوطه مورد بررسی قرار می گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید