چک لیست ارزیابی اثرات زیست محیطی
ابزارهای زیادی وجود دارد که بازبینی کننده اسناد ارزیابی اثرات زیست محیطی می تواند از آنها برای کمک به تعیین کامل و کافی بودن چنین اسنادی استفاده کند. از جمله ابزارهای قدرتمندی که می توان از آنها استفاده کرد، چک لیست ها هستند. چک لیست ها می توانند به روش های زیر ارزشمند باشند:
– آنها می توانند اطمینان حاصل کنند که همه مسائل و عناصر کلیدی در نظر گرفته شده اند.
– آنها می توانند توسط پیشنهاد دهنده و بازبین پروژه به طور یکسان در تمام مراحل فرآیند ارزیابی اثرات زیست محیطی مورد استفاده قرار گیرند.
– آنها کمک می کنند تا اطمینان حاصل شود که فرآیند بررسی سیستماتیک است.
– آنها کمک می کنند تا فرآیند بررسی در سراسر پروژه استانداردتر شود.
یک چک لیست تمام عناصر اسناد ارزیابی اثرات زیست محیطی معمولی را در بر می گیرد؛ از جمله:
– هدف و نیاز؛
– جایگزین های پروژه؛
– توصیف محیط زیست (هم طبیعی و هم اجتماعی-اقتصادی)؛
– ارزیابی اثرات بالقوه زیست محیطی؛
– اقدامات کاهشی و نظارتی.
چک لیست های متعددی در زیر هر یک از این عناوین وجود دارد. از آنجایی که فرآیند ارزیابی اثرات زیست محیطی بر پیشگیری و به حداقل رساندن تأثیرات بر محیط طبیعی و انسانی (اجتماعی-اقتصادی) متمرکز است، اکثر موارد چک لیست زیر شرح تنظیمات محیطی و ارزیابی اثرات بالقوه زیست محیطی قرار دارند.
چک لیست موجود در این ضمیمه می تواند ابزار قدرتمندی برای بازبینان ارزیابی اثرات زیست محیطی و همچنین پیشنهاد دهندگان پروژه و تهیه کنندگان اسناد ارزیابی اثرات زیست محیطی باشد. علاوه بر چک لیست در این پیوست، چک لیست های مرتبط دیگری نیز برای کمک به فرآیند بررسی وجود دارد.
چندین دلیل عمده برای استفاده از چک لیست وجود دارد:
– آنها در خلاصه کردن اطلاعات برای در دسترس قرار دادن آن برای متخصصان رشته های دیگر یا تصمیم گیرندگانی که ممکن است دانش فنی محدودی داشته باشند، مفید هستند.
– چک لیست های مقیاس بندی سطح اولیه ای از تجزیه و تحلیل را ارائه می دهند.
– وزن دهی مکانیزمی برای ترکیب اطلاعات در مورد عملکردهای اکوسیستم است.
دیدگاهتان را بنویسید