روش روی هم گذاری نقشه ها
پایه گذار روش رویه هم گذاری مک هارگ است که در سال 1968 از این روش شناسی در برنامه ریزی منطقه ای استفاده نمود. مک هارگ این روش را در انتخاب مسیرهای مناسب برای یک بزرگراه با تجزیه و تحلیل پیامدهای آن ارائه داده بود. این روش می تواند به صورت روشی برای ارزیابی در قالب رویکرد سیستمی استفاده شود. روش رویهم گذاری قادر به مکان یابی و نشان دادن محدوده اثرات می باشد. اما جهت مشخص نمودن آثار اجرای پروژه به صورت کمی، نیاز به استفاده از ابزار ماتریس می باشد.
روش Eco-mapping در واقع یکی از انواع روش های رویهم گذاری نقشه های موضوعی می باشد. در این روش محدوده اثر آلودگی های مختلف ناشی از اجرای پروژه مشخص گردیده و با رویهم گذاری این محدوده ها، اثرات به طور نسبی مکاندار شده و در نتیجه مناطق حساس به اثر در محدوده مطالعاتی تعیین می گردد .
با مشخص شدن این مناطق اقدامات اصلاحی ، پایش و نظارت جهت کاهش اثرات سوء ناشی از اجرای پروژه در ابعاد زمانی یا مکانی به صورت هدفمند رده بندی می گردد.
روش Eco-mapping
Ecomapping ابزاری خلاقانه است که به شرکت ها یا سازمان ها در پیاده سازی مدیریت محیطی کمک می کند. این ابزار بصری و کاربردی به مدیران و کارکنان کمک می کند تا عملکرد زیست محیطی شرکت ها و صنایع دستی را تجزیه و تحلیل و مدیریت کنند. شامل تهیه نقشه ای از سایت یک سازمان است، به عنوان مثال، یک طبقه فروشگاه، یک کارگاه، یک دفتر، یک مرکز اجتماعی برای ایجاد درک درستی از وضعیت محیطی فعلی یک سازمان.
Ecomapping به خودی خود یک هدف نیست، بلکه یک چارچوب فرآیندی است که به تعریف و اولویت بندی مشکلات و مسائل زیست محیطی برای اقدام کمک می کند. پس از تکمیل، Eco_mapping می تواند به عنوان پایه ای برای یک سیستم مدیریت زیست محیطی گسترده تر عمل کند.
ویژگی ها و اجزای اصلی Eco-Mapping عبارتند از:
– فهرستی از اقدامات و مشکلات
– یک روش سیستماتیک برای انجام یک بررسی محیطی در محل
– مجموعه ای از اطلاعات که وضعیت فعلی را با استفاده از تصاویر نشان می دهد
– ابزار کار و افزایش آگاهی
– ابزاری برای شرکت های کوچک و متوسط
– ابزاری که امکان مشارکت و مشارکت کارکنان را فراهم می کند
مراحل اجرای کار
1) تهیه نقشه ای از سایت که از بالا دیده شود، شامل پارکینگ، مناطق دسترسی، جاده ها و محیط اطراف.
2) ایده گرفتن از جریانات مادی و ماهیت پروژه
3) استخدام کارکنان
4) مشاهده و ارزیابی رفتار و تجهیزات. Ecomaps باید وضعیت واقعی را نشان دهد.
10) سازماندهی، مدیریت و برقراری ارتباط
خروجی
– اجزای مدیریت زیست محیطی در یک نگاه
– شناسایی جنبه های زیست محیطی
– اهمیت مشکلات
– شاخص های عملکرد زیست محیطی
– اهداف زیست محیطی
– قدردانی از کیفیت اطلاعات
– برنامه اقدام زیست محیطی
– تحلیل علل ریشه ای
– هزینه ها و منافع
– خطوط تاریخ و مسئولیت ها
– تاریخ حسابرسی داخلی
– مستندات EMS
دیدگاهتان را بنویسید