حق الزحمه انجام طرح های توجیهی
انجام طرح توجیهی برای پروژه ها و ایده های متفاوت، منحصر به فرد است و نمی توان از یک طرح برای پروژه های مشابه استفاده نمود. هزینه و تعرفه طرح توجیهی با توجه به میزان سرمایه گذاری می تواند متغیر باشد.
تعرفه یک طرح توجیهی:
قبل از مشخص شدن قیمت انجام طرح توجیهی، مشاور نیاز به دانستن بخشی از اطلاعات مربوط به پروژه را دارد که روی میزان حق الزحمه طرح تاثیر گذار هستند از جمله:
- اهداف پروژه
- زمان بندی
- بودجه
- اسکوپ میزان آورده
- میزان سرمایه گذاری
- عمق پروژه
بنابراین می توان گفت این که طرح برای اخذ جواز صنایع (موافقت اصولی) نوشته شده باشد و یا برای ارائه به سرمایه گذار، جز اسناد داخلی یک شرکت محسوب می شود. همچنین ممکن است که برای تامین مالی پروژه یا اخذ تسهیلات به بانک ارائه شود که تمامی این موارد بر قیمت تاثیر می گذارند و می شود همه آنها را در یک گفتگوی چند دقیقه ای متوجه شد.
اما باید به این نکته توجه داشت که قیمت، فاکتور خوبی برای مقایسه مشاورین یا طرح های توجیهی نیست. زیرا اگر طرح توجیهی به قیمت ارزان نوشته شود اما استاندارد های لازم را نداشته باشد و طرح نزد سرمایه گذار یا بانک قابلیت نداشته باشد، عملا به معنای دور ریختن پول خواهد بود.
از طرف دیگر، اگر طرح توجیهی (امکان سنجی) با استاندارد های مطلوب نوشته شود، در بانک با معطلی کمتری مواجه می گردد، مثلا اگر پروژه 2 ماه زود تر به مرحله اجرا برسد طبیعتا منافعی نصیب سرمایه گذار می شود که در مقایسه با هزینه طرح توجیهی قابل مقایسه نخواهد بود.
با این همه اگر بخواهیم به این سوال جواب مستقیم بدهیم این است که هزینه یک طرح توجیهی (امکان سنجی) از 6 میلیون تومان برای یک طرح جواز صنایع که عملا یک پیش طرح است شروع می شود و تا 350 میلیون تومان برای طرح های بزرگ با سرمایه گذاری های بالا می رسد. در هر حال اگر شما به دنبال ارزان ترین راه حل هستید یا به کیفیت پروژه اهمیت نمی دهید، ممکن است که با شکست مواجه شوید.
یک فاکتور مهم در تعیین حق الزحمه طرح توجیهی، تعرفه کانون مشاوران اعتباری و بانکی می باشد که با توجه به حجم سرمایه گذاری ثابت capex محاسبه می گردد و موارد زیر در افزایش یا کاهش قیمت آن موثر هستند:
- سادگی یا پیچیدگی پروژه
- میزان دسترسی به اطلاعات در پروژه
- نوع تکنولوژی
- وجود یا فقدان یک طرح قبلی
- نیاز به مطالعه بازار اضافه بر فرمت بانک
در پایان مطالعه مقاله آشنایی با معافیت های مالیاتی کسب و کارها به مخاطبین عزیز پیشنهاد می گردد.
دیدگاهتان را بنویسید