مفهوم استراتژی قیمت گذاری
راهنمای استراتژی قیمت گذاری
بسیاری از کسب و کارها قیمت های خود را بدون فکر کردن و بدون استراتژی تعیین میکنند. اما باید در نظر بگیرند که وقت گذاشتن برای قیمت گذاری مناسب محصول می تواند به عنوان یک اهرم رشد قدرتمند عمل کند. اگر استراتژی قیمت گذاری خود را بهینه کنیم تا افراد بیشتری مبلغ بیشتری بپردازند، در نهایت نسبت به کسب و کاری که با قیمت گذاری منفعلانه تر رفتار می کنند، درآمد بیشتری خواهیم داشت. به ندرت پیش می آید که کسب و کارها تلاش زیادی برای یافتن بهترین استراتژی قیمت گذاری انجام دهند.
تعریف قیمت گذاری
قیمت گذاری به عنوان مقدار پولی که برای محصولات خود دریافت می کنیم تعریف می شود، اما درک آن به چیزی بیش از این تعریف ساده نیاز دارد. در قیمت گذاری شاخص هایی برای مشتریان وجود دارد که نشان می دهد چقدر برای برند، محصول و مشتریان خود ارزش قائل هستیم. این یکی از اولین چیزهایی است که می تواند مشتری را به سمت خرید محصول سوق دهد یا از آن دور کند. به این ترتیب، باید با قاطعیت محاسبه شود.
استراتژی های قیمت گذاری چیست؟
استراتژی های قیمت گذاری به فرآیندها و روش هایی که کسب و کارها برای تعیین قیمت محصولات و خدمات خود استفاده می کنند، اشاره دارد. اگر قیمت گذاری مقداری است که برای محصولات خود هزینه می کنیم، پس استراتژی قیمت گذاری محصول این است که چگونه تعیین کنیم که این مقدار چقدر باید باشد. استراتژی های قیمت گذاری متفاوتی برای انتخاب وجود دارد اما برخی از رایج ترین آنها عبارتند از:
– قیمت گذاری بر اساس ارزش
– قیمت های رقابتی
– کاهش قیمت
– قیمت گذاری به اضافه هزینه
– قیمت گذاری نفوذ
– قیمت گذاری اقتصادی
– قیمت گذاری پویا
قیمت گذاری یک اهرم رشد کم استفاده است
بسیاری از شرکتها برای رشد کسب و کار خود بر روی خرید تمرکز میکنند، اما مطالعات نشان دادهاند که تغییرات کوچک در قیمتگذاری میتواند درآمد را بین 20 تا 50 درصد افزایش یا کاهش دهد.
از آنجایی که بیشتر کسب و کارها کمتر از 10 ساعت در سال را صرف فکر کردن به قیمتگذاری میکنند، پتانسیل رشد دست نخورده زیادی در بهینه سازی هزینهها وجود دارد. در واقع، انتخاب بهترین روش قیمت گذاری اهرم رشد قدرتمندتری نسبت به جذب مشتری است. در برخی موارد، می تواند تا 7.5 برابر قدرتمندتر از جذب مشتری باشد.
اهمیت تعیین استراتژی قیمت گذاری
داشتن یک استراتژی قیمت گذاری موثر با ایجاد اعتماد با مشتریان و همچنین دستیابی به اهداف کسب و کار به استحکام موقعیت ما کمک می کند. پیام هایی را که یک استراتژی قیمت گذاری قوی در رابطه با استراتژی ضعیف تر ارسال می کند، مقایسه می کنیم.
استراتژی قیمت گذاری برنده:
– ارزش ها را به تصویر می کشد
هنگامی که در مواجه با یک محصول از کلمه “ارزان” استفاده می کنیم، می تواند دو معنی و مفهوم داشته باشد. اول اینکه می تواند به معنای قیمت پایین تر باشد و دوم می تواند به معنای دارای ساخت ضعیف باشد. مردم دلایلی دارند مبنی بر اینکه هر محصول ارزان قیمتی دارای ارزش ضعیف تری است و بد ساخته شده است. زمانی که یک محصول دارای قیمت بالاتری است، این فرض وجود دارد که ارزش بالاتری دارد.
– مشتریان را متقاعد به خرید می کند
قیمت بالای یک محصول ممکن است ارزش یک محصول را به مشتری منتقل کند، اما اگر این قیمت بیشتر از آن باشد که یک مشتری تمایل به پرداخت داشته باشد، اهمیتی نخواهد داشت. در خصوص قیمت پایین یک محصول هم صحبت کردیم که ارزان به نظر می رسد و باعث می شود که مشتری محصول را نادیده بگیرد. بنابراین قیمت ایدهآل قیمتی است که مشتری را متقاعد میکند که پیشنهاد ما را نسبت به محصولات مشابهی که رقبای ما ارائه میدهند، مناسب دانسته و محصول ما را خریداری کنند.
– به مشتریان ما نسبت به محصول ما اطمینان می دهد
اگر محصولات با قیمت بالاتر ارزش و ویژگی های آن محصول را به تصویر می کشند، عکس آن نیز وجود دارد. یعنی قیمت های بسیار پایین باعث می شود اینطور به نظر برسد که محصول به خوبی ساخته نشده است.
استراتژی قیمت گذاری ضعیف:
– ارزش محصول را به درستی نشان نمی دهد
اگر فکر می کنید که یک محصول برنده دارید، و می توانید آن را بفروشید، پس باید مشتریان را در مورد فروش آن متقاعد کنید. تعیین قیمت بسیار پایین پیام متضادی می دهد.
– باعث می شود مشتریان در مورد خرید احساس عدم اطمینان کنند
همانطور که قیمت مناسب، قیمتی است که مشتریان آن را نشانه رفته به سرعت ماشه را روی آن می کشند، قیمتی که خیلی بالا یا خیلی پایین باشد باعث تردید می شود.
– مشتریان اشتباه را هدف قرار می دهد
برخی از مشتریان ارزش ها و برخی دیگر تجملات (ظاهر) را در خصوص یک محصول ترجیح می دهند. شما باید برای محصول خود طوری قیمت گذاری کنید تا با نوع سلیقه مشتری مطابقت داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید