7 استراتژی قیمت گذاری برتر

در قسمت قبل یعنی در مفهوم استراتژی قیمت گذاری به 7 مورد از روش های استراتژی قیمت گذاری اشاره کردیم. در این بخش به توضیحاتی درخصوص آنها می پردازیم:

1- قیمت گذاری بر اساس ارزش

با قیمت گذاری مبتنی بر ارزش، قیمت های خود را بر اساس آنچه مصرف کنندگان فکر می کنند محصول شما ارزش دارد، تعیین می کنیم. این استراتژی قیمت گذاری برای مشاغل SaaS* بسیار پرطرفدار است.

2- قیمت های رقابتی

وقتی از یک استراتژی قیمت‌گذاری رقابتی استفاده می‌کنیم، قیمت‌های خود را بر اساس آنچه رقبا در نظر گرفته‌اند، تعیین می‌کنیم که می تواند در شرایط مناسب، مانند کسب و کاری که تازه شروع به کار کرده است، استراتژی خوبی باشد، اما فضای زیادی برای رشد باقی نمی گذارد.

3- کاهش قیمت

اگر قیمت‌های خود را تا حدی که احتمالاً بازار تحمل می‌کند، تعیین کنیم و سپس به مرور زمان آنها را کاهش دهیم، از استراتژی کاهش قیمت استفاده می‌کنیم. هدف این است که از قیمت بالای بازار خارج شویم و با قیمت‌های پایین‌تر برای جذب مشتریان بیشتر استفاده کنیم. در این استراتژی چنانچه محصول مناسب باشد، می تواند پاسخگوی نیاز مشتریان باشد اما باید در استفاده از آن بسیار محتاط بود.

4- قیمت گذاری به اضافه هزینه

این یکی از ساده ترین استراتژی های قیمت گذاری است. فقط هزینه تولید محصول را می گیریم و درصد مشخصی را به آن اضافه می کنیم.

5- قیمت گذاری نفوذ

در بازارهای بسیار رقابتی، شرکت ‌های جدید به سختی می ‌توانند جای پای خود را محکم کنند. یکی از راه هایی که برخی از شرکت ها تلاش می کنند محصولات جدید را عرضه کنند، ارائه قیمت های پایین تر از رقبا است. این روش به خصوص برای جلوگیری از ورود رقبا به کار می رود و در شرایطی مؤثر است که مشتریان نسبت به قیمت ها حساس باشند. در حالی که ممکن است مشتریان، حجم فروش مناسبی برای شما به ارمغان بیاورند، به تعداد زیادی از آنها نیاز خواهید داشت و باید آنها را بسیار وفادار نگه دارید تا زمانی که قیمت در آینده افزایش ‌یابد.

6- قیمت گذاری اقتصادی

این استراتژی در بخش کالاها و محصولات محبوب است. هدف این است که یک محصول را ارزان تر از رقبا قیمت گذاری کنیم و با افزایش حجم فروش، پول را بازگردانیم. اگرچه این روش خوبی برای ترغیب مردم به خرید کالا مثلا نوشابه است، اما برای SaaS و مشاغل اشتراکی مناسب نیست.

7- قیمت گذاری پویا

در برخی از صنایع، می‌توانیم از تغییر مداوم قیمت ‌های خود برای مطابقت با تقاضای فعلی کالا خلاص شویم. این برای مشاغل اشتراکی و تجارت SaaS کاربرد مناسبی ندارد، زیرا مشتریان انتظار دارند هزینه های ماهانه یا سالانه ثابتی داشته باشند.

 

3 مثال استراتژی قیمت گذاری

مثال‌ های استراتژی قیمت ‌گذاری در دنیای واقعی بهترین راه یک کسب ‌و کار برای درک بهتر استراتژی ‌های قیمت ‌گذاری ذکر شده در بالا است. ارزیابی رویکردهای سایر مشاغل می تواند نقطه شروع خوبی باشد، اما به خاطر داشته باشید که استراتژی قیمت گذاری مناسب بر اساس ریاضیات، تحقیقات بازار و بینش مصرف کننده است.

نمونه های استراتژی قیمت گذاری برخی از بزرگترین برندهای امروزی

 خدمات استریم (Stream service)

با کمی دقت متوجه می شویم که سرویس های پخش خانگی مانند فیلیمو، نماوا و … تقریبا یک مبلغ مشابه به عنوان اشتراک پرداخت می کنیم. به این دلیل است که این شرکت ‌ها قیمت ‌گذاری رقابتی یا حداقل شکلی از آن را که قیمت ‌گذاری مبتنی بر بازار نامیده می‌شود را اتخاذ کرده‌اند.

نیروی فروش

وقتی Salesforce** برای اولین بار عرضه شد، آنها تنها CRM در فضای ابری بودند. (در آن زمان حتی “ابر” نامیده نمی شد) با استفاده از استقرار پیشگامانه و مشتری هدف یک شرکت بزرگ، Salesforce می توانست آنچه را که می خواست شارژ کند. پس از اینکه رشد کردند، توانستند قیمت ها را پایین بیاورند تا کسب و کارهای کوچک بتوانند ثبت نام کنند. این یک مثال کلاسیک از کاهش قیمت است.

باشگاه اصلاح دلار!

زمانی در آمریکا فقط با دیدین برنامه تبلیغاتی Dollar Shave Club در تلویزیون می توانستند متوجه شوند که تا چقدر تیغ های ارزان‌تر از تیغ‌ های موجود در فروشگاه های دیگر وجود دارد. اگرچه یک استراتژی بازاریابی تهاجمی و تبلیغاتی مانند آن برای مدل قیمت گذاری غیرمعمول است، با این حال آنها از قیمت گذاری اقتصادی استفاده می کردند و این استراتژی برای آنها خوب بود.

 

* نرم‌افزار Software as a service یا (SaaS) یک مدل توزیع نرم‌افزار است که در آن یک ارائه دهنده ابری اپلیکیشن‌ها را میزبانی می‌کند و آن‌ها را از طریق اینترنت در دسترس کاربران نهایی قرار می‌دهد.

** Salesforce یک شرکت نرم افزاری مبتنی بر ابر آمریکایی است که دفتر مرکزی آن در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا قرار دارد. خدمات مدیریت ارتباط با مشتری را ارائه می دهد و همچنین برنامه های کاربردی سازمانی متمرکز بر خدمات مشتری، اتوماسیون بازاریابی، تجزیه و تحلیل و توسعه برنامه را ارائه می دهد.