نرم افزار کامفار | comfar
در مقاله پیش رو قصد داریم با نرم افزار کامفار آشنا شویم و محدودیت های ورود اطلاعات در آن را بررسی کنیم. در گام اول باید ببینیم نرم افزار کامفار چگونه نرم افزاری است.
نرم افزار کامفار (comfar):
کامفار (COMFAR) اختصار عبارت انگلیسی Computer Model for Feasibility Analysis and Reporting (مدل کامپیوتری برای آنالیز امکان سنجی و گزارش گیری) است که توسط واحد ارزیابی اقتصادی بخش عملیات یونیدو در سال ۱۹۷۹ در نیویورک تهیه و تدوین شده است.
مدل اصلی این برنامه با استفاده از زبان های برنامه نویسی پاسکال و C که در حدود ۵۰.۰۰۰ خط (معدل یک کتاب ۲۵۰۰ صفحه ای) می شود توسط یک تیم ۷ نفره در مدت یک سال و نیم طراحی شده است.
در روند ساخت و تهیه این برنامه کامپیوتری از تجربیات بیش از ۳۰ کمیته ازریابی اقتصادی کشور های مختلف بهره گرفته شده است و بعد از گذراندن ۳ سال دوران آزمایشی و رفع اشکالات؛ برای اولین بار در سال ۱۹۸۳ به بازار عرضه شده است.
هزینه تهیه این برنامه بالغ بر یک و نیم میلیون دلار بوده و هم اکنون بیش از نیم میلیون نسخه از آن در کشور های مختلف و در سطح بین المللی و به ۱۵ زبان (از قبیل انگلیسی؛ فرانسوی؛ آلمانی؛ چینی؛ هلندی؛ ایتالیایی؛ عربی؛ روسی؛ پرتغالی؛ اسپانیایی و…) در حال استفاده و بهره برداری میباشد.
اولین نسخه نرم افزار COMFAR سال ۱۹۸۳ و نسخه ۱.۱ آن در نوامبر ۱۹۸۴ به بازار عرضه شد و به دلیل استقبال بسیار از آن؛ نسخه ۲ و ۲،۱ آن نیز به ترتیب در سال های ۱۹۸۶ و ۱۹۸۹ ارائه گردید. این برنامه هم اکنون به وسیله نظم پویان صنعت نوین تحت نظارت یونیدو به فارسی نیز ترجمه شده است و آخرین و جدید ترین نسخه آن در اختیار متقاضیان قرار داد.
کامفار عملا تجزیه و تحلیل پروژه های صنعتی و غیر صنعتی را ساده تر و دقیق تر کرده است. کامفار می تواند تجزیه و تحلیل اقتصادی انواع پروژه های ایجادی، نوسازی، توسعه، سرمایه گذاری مشترک (joint venture) یا خصوصی سازی را انجام دهد.
بدین ترتیب، از این نظر کامفار به کارشناسان سازمان در حوزه توسعه سرمایه گذاری کمک می کند تا، بتوانند روند تحلیل طرح های مورد بررسی را به صورت کامل اجرا نمایند و در نهایت فضای مناسب برای تصمیم گیری در خصوص ارزیابی و یا اولویت بندی پروژه ها را در اختیار مدیران ارشد سازمان قرار دهند.
ورودی و خروجی نرم افزار کامفار
ورودی های نرم افزار کامفار عبارتند از:
- الف.تعریف پروژه
- ب.برنامه ریزی زمانی
- ج. محصولات
- د.واحدهای پولی
- ه. تورم
- و. مشارکت ها
- ز.تنزیل
- ح. هزینه های ثابت سرمایه گذاری
- ط. هزینه های تولید
- ی.برنامه فروش
- ک.سرمایه در گردش
- ل.منابع تامین مالی
- م.مالیات، یارانه
خروجی های این نرم افزار عبارتند از:
- الف.جدول خلاصه نتایج
- ب.هزینه های سرمایه گذاری
- ج.هزینه های تولید
- ه.تولید و فروش
- و.منابع تأمین مالی
- ز.نتایج تجاری
- ح.ارزشیابی و نسبتها
- ط.تحلیل اقتصادی
با توجه به قدیمی بودن ساختار این نرم افزار، هنگام نصب نرم افزار مشکلاتی با ویندوز های ۷ به بالا و مخصوصا سیستم های ۶۴ بیتی وجود خواهد داشت. اگر ویندوز شما ۶۴ بیتی است می توانید از ویرچوال ماشینی که ویندوز ۳۲ بیتی را در رایانه شما راه اندازی می کند بهره بگیرید در غیر این صورت این نسخه در ویندوز های ۶۴ بیتی نصب نمی گردد. پیش از نصب نرم افزار برای کارایی بیشتر به نکات زیر توجه نمائید:
۱- اگر از ویندوز ۷ استفاده می کنید موارد زیر را نیز لحاظ نمائید:
– در فولدر نرم افزار روی دو فایل سیستمی haspuser و setup کلید راست نموده و از مسیر properties و compatibility گزینه windows xp service pack3 را تنظیم نمائید.
– از مسیر control panel و getting started گزینه های choose when to be notified و change settings را کلیک نموده و حالت never notify را تنظیم نمائید.
۲- از دستورالعمل مندرج در فولدر crack تبعیت نموده و نرم افزار را نصب نمائید. در صورت امکان نرم افزار را در درایوهای غیر سیستمی نصب کنید. نصب زبان های فارسی و انگلیسی فراموش نگردد.
۳- در صورت نمایش نا مناسب فونت های فارسی در هر بخشی از نرم افزار، طبق راهنمای تنظیم زبان فارسی نرم افزار کامفار که در کنار فایل نصب است، عمل نمائید.
تاپ وان مطالعه مقاله آشنایی با نرم افزار کامفار را به شما عزیزان پیشنهاد می نماید.
خطا های محتمل در نرم افزار کامفار:
در زمان ورود داده های اولیه در نرم افزار کامفار در بخش ورود اطلاعات، بایستی کلیه منابع (حقوق صاحبان سهام، تسهیلات، یارانه ها و هدایا) و مصارف طرح (هزینه های ثابت سرمایه گذاری، سرمایه در گردش) با یکدیگر تراز باشند.
این بدان مفهوم است که اگر هزینه های سرمایه گذاری در سال اول دوران احداث مبلغ A ریال باشد، بایستی منابع تأمین وجوه طرح نیز که از طریق حقوق صاحبان سهام (سرمایه پرخطر) و یا تسهیلات دریافتی از منابع بانکی و یا دولتی می باشد، در سال اول A ریال گردد تا این توازن برقرار شده و بتوان طرح را اجرا نمود.
برای رفع خطاها در نرم افزار کامفار چه باید کرد؟
خطاهای نرم افزار کامفار به علت عدم تراز بودن ورودی ها و خروجی های پروژه بوجود می آیند. برای رفع خطاهای کامفار به مقاله مربوط به آن مراجعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید