تنظیمات نرم افزار کامفار | بخش ۴
در آغاز این قسمت از مقاله، پیش از هر چیز به نکاتی در مورد نوار ابزار نرم افزار کامفار که در قسمت های قبلی مجال اشاره کردن به آنها در دست نبوده است؛ اشاره خواهیم کرد. اولین نکته مورد بررسی ما در این مقاله مربوط به بعضی زیر فهرست های مربوط به فهرست ویرایش می باشد. همان طور که در قسمت ها قبلی این مقاله اشاره کردیم؛ ویرایش یکی از مهم ترین فهرست های نوار ابزار نرم افزار کامفار است.
تنظیمات نرم افزار کامفار:
در قسمت های قبل به زیر فهرست های اول این فهرست که شامل “موارد قراردادی” و “ماشین حساب” هستند اشاره کردیم. در اینجا به یک نکته جالب توجه و مهم در مورد ماشین حساب در نرم افزار کامفار اشاره می کنیم و آن اینکه:
راه های مختلفی برای دسترسی به این گزینه در نرم افزار کامفار در نظر گرفته شده. برای دسترسی به ماشین حساب می توانیم از گزینه ماشین حساب موجود در منوی ویرایش استفاده نماییم یا از گزینه ماشین حساب که در نوار ابزار زیر فهرست ها قرار دارد، استفاده کنیم. در ضمن در بخش ورود داده ها برای هر بخش به صورت جداگانه گزینه ماشین حساب وجود دارد.
در تکمیل این نکته بد نیست بدانیم که با کلیک روی ماشین حساب و انتخاب آن از طریق هر یک از این سه راه اشاره شده؛ پنجره ای مطابق شکل زیر باز خواهد شد که امکان انجام محاسبات عددی را به کاربران خواهد داد:
در ادامه به دیگر موارد و زیر فهرست های مربوط به فهرست ویرایش که در قسمت های قبل به آن اشاره نشده می پردازیم و آنها را یک به یک و به ترتیب مورد بررسی و تحلیل قرار می دهیم:
حذف کردن (Delete)
با نگاه به فهرست موارد ویرایش در می یابیم که مورد بعدی از زیر فهرست ها در این فهرست، حذف کردن می باشد. در واقع هر یک از زیر گره های انتخاب شده را می توان با انتخاب گزینه حذف کردن از منوی ویرایش به راحتی حذف کرد. اما باید به خاطر داشته باشیم که گره های استاندارد تحت هیچ شرایطی و به هیچ وجه توسط کاربران قابل حذف نیستند.
کپی کردن (copy)
مورد بعدی در فهرست گزینه ها مورد انتخاب مربوط به ویرایش کپی کردن می باشد. در حقیقت همه یا بخشی از اطلاعات موجود در نرم افزار را می توان با استفاده از گزینه کپی کردن در منوی ویرایش کپی کرد. به علاوه می توان برای انجام این کار از کلید ترکیبی ctrl+c هم استفاده کرد.
منتقل کردن (cut)
همان طور که پیداست، زیر فهرست و گزینه بعدی موجود در این فهرست منتقل کردن است. از این ویژگی که از دیگر موارد در فهرست ویرایش است؛ می توان برای جابه جایی یا انتقال همه یا بخشی از داده ها استفاده کرد. به علاوه برای انجام این منظور می توان از راه دیگری هم عمل کرد و آن استفاده از کلید ترکیبی ctrl+ x می باشد.
تجزیه کردن (split)
از دیگر موارد قابل انتخاب برای کاربران در لیست ویرایش، تجزیه می باشد. این گزینه برای کاهش مقادیر موجود در سلول ها است و با استفاده از درصد خاصی که در کادر تجزیه وارد می کنیم صورت می گیرد. مقداری که می خواهیم کاهش یابد در حافظه ذخیره می شود و بعد به وسیله تایید کپی/ انتقال paste در سلول های جدید قرار داده می شود. این ویژگی همچنین از راه دیگری که شامل استفاده از کلید ترکیبی ctrl+ l می باشد نیز به راحتی قابل دسترسی خواهد بود.
تایید کپی/ انتقال (paste)
در واقع داده ها و اطلاعات موجود در صفحه کار می توانند با استفاده از انتقال یا کپی یا تجزیه و در نهایت به کمک تایید کپی/ انتقال به مکان دیگری انتقال یابند. نکته ای که در این قسمت قابل توجه است این است که در هنگام paste کردن دو گزینه رو به روی ما قرار دارد اولی تایید کپی و انتقال، دومی تایید کپی و انتقال در دامنه مورد نظر است در اولی داده های موجود را بدون در نظر گرفتن اندازه سلول های انتخابی به طور کامل انتقال می دهد اما در دومی به اندازه تعداد سلول هایی که انتخاب شده انتقال را انجام می دهد. این کار نیز می تواند با استفاده از راه دیگری که شامل استفاده از کلید ترکیبی ctrl+ v است انجام داد.
تحلیل اقتصادی (assign economic analysis)
تحلیل اقتصادی آخرین مورد از زیر فهرست ها موارد قابل انتخاب در لیست ویرایش می باشد. این گزینه در واقع برای ویرایش و بررسی پروژه از نظر قابلیت مالی به کاربر کمک می کند.
نکته و مورد بعدی که در ادامه این مقاله مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار خواهیم داد بخشی از فهرست نمودار ها واقع در نوار ابزار نرم افزار کامفار می باشد. در این مقاله قصد داریم تفاوت دو زیر فهرست اول موجود در فهرست نمودار ها که عبارتند از خطوط افقی و خطوط عمودی:
خطوط افقی (horizontal grid)
این مورد اولین گزینه مورد انتخاب برای کاربران در زیر فهرست های نمودار ها می باشد که با انتخاب آن کاربران قادر خواهند بود با استفاده از خطوط افقی نمودار های مورد نیاز خود را به آسانی با وارد کردن اطلاعات مربوطه رسم کنند.
خطوط عمودی (vertical grid)
این مورد دومین مورد قابل انتخاب برای کاربران در گزینه های فهرست نمودار هاست که در صورت انتخاب آن کاربران قادر خواهند بود با استفاده از خطوط عمودی نمودارهای مورد نیاز خود را تنها با وارد کردن اطلاعات مربوطه رسم کنند.
در این جا نکات مربوط به نوار ابزار کامفار و چند و چون کار با آن را به پایان برده و در ادامه این به چند مورد تنظیمات سفارشی و تخصصی تکمیلی در این نرم افزار اشاره می کنیم:
جمع بندی منطق نرم افزار کامفار بر اساس جدول تورم (Inflation)
در واقع، نرم افزار کامفار این گونه فرض می کند که هزینه ها و درآمدهایی که در زمان تهیه طرح توجیهی در بخش ورودی های کامفار ثبت می شود، بر اساس قیمت های امروز است، و فرآیند نوشتن طرح توجیهی، یک دوره (یک سال) پیش از شروع فاز ساخت پروژه می باشد. بنابراین، حتی هزینه های سال اول فاز ساخت نیز باید با یک سال تورم در نظر گرفته شوند.
باید توجه داشت که چنانچه آیتم تورم در نرم افزار کامفار فعال شود، آنگاه می بایست به ازای هر واحد پولی به صورت مجزا، برآورد نرخ تورم هر سال کشور مربوطه را تا پایان عمر پروژه ثبت نمود. در واقع، برآورد نرخ تورم در خصوص هر واحد پولی در هر سال می تواند عددی متفاوت باشد.
فیلد افزایش قیمت ها (Escalation) در نرم افزار کامفار چگونه کار می کند؟
فیلد افزایش قیمت ها (Escalation) در نرم افزار کامفار، این امکان را به کاربر می دهد که نرخ تورم را برای هر یک از اقلام هزینه ها و درآمدها به صورت مجزا تعریف کند. با این تفاوت عملکردی که فعال کردن آن، موجب تغییر در هزینه درآمدهای سال اول نمی شود و از سال دوم اعمال می شود.
در حالی که جدول تورم، هزینه درآمد های سال اول را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. در واقع، منظور از نرخ افزایش قیمت ها در این فیلد، افزایش سالیانه قیمت ها نسبت به سال اول است. چراکه مقدار پیش فرض فیلد اضافه شدن قیمت ها در سال اول (Escalate First Year) که در بخش ویژگی های خاص تعریف پروژه قرار دارد، صفر است.
معمولا در شرایطی که پروژه ای یک یا چند سال متوقف بوده است و کاربر قصد به روز رسانی اتوماتیک کلیه داده های ثبت شده در فایل کامفار را داشته باشد، می توان با مقدار دادن به فیلد اضافه شدن قیمت ها در سال اول، متناسب تعداد سال های توقف پروژه، داده ها را با نرخ های ثبت شده در فیلد افزایش قیمت ها (Escalation) در هر جدول به روز رسانی کرد.
دیدگاهتان را بنویسید