اثرات اشتغال زایی(Employment Effects) در کامفار
جدول تأثیرات اشتغال، شاخص های ایجاد اشتغال برای طرح را فراهم می کند. در کشورهایی که تجربۀ بالای بیکاری یا عدم اشتغال دارند این موضوع مورد علاقۀ ویژه است. این اطلاعات از تحلیل مربوط به معیار ایجاد اشتغال حمایت می کند.
اثرات اشتغال زایی (Employment Effects):
یکی از مواردی که در تحلیل اقتصادی بودن پروژه ها بسیار دارای اهمیت می باشد، میزان اشتغالزایی آن طرح است که همواره مورد توجه قرار دارد. در این خصوص باید گفت که در طی اجرای پروژه در فاز ساخت و همچنین فاز بهره برداری، استخدام صورت می گیرد.
کل روند استخدام دارای دو نوع استخدام مستقیم (در طی اجرای پروژه) و استخدام غیر مستقیم می باشد که اشتغالزایی غیر مستقیم آن به صورت زیر محاسبه می گردد:
طرح عرضۀ ورودی ها + طرح مصرف خروجی ها
و در نهایت می توان گفت که کل روند استخدام در پروژه ها به صورت زیر در نظر گزفته می شود:
استخدام مستقیم در طی اجرای پروژه + اشتغال زایی غیر مستقیم
در طول کار افرادی که مشغول به فعالیت می باشند در دو گروه کارگران ماهر و کارگران غیر ماهر قرار می گیرند که تعاریف هر یک به صورت زیر می باشد:
کارگران غیر ماهر (UL): تعداد مشاغل بدون مهارت در سال مرجع که اطلاعات آن از ورودی داده های اقتصادی، تأثیرات غیر مستقیم، اشتغال زایی گردآوری می شود.
کارگران ماهر (SL): تعداد مشاغل با مهارت در سال مرجع که در ورودی داده های اقتصادی، تأثیرات غیر مستقیم، تأثیرات اشتغال زایی قابل مشاهده می باشد.
کل کارگران (TL): مجموع کارگر غیر ماهر و کارگر ماهر در سال مرجع را می گویند که از ورودی دادهای اقتصادی تأثیرات غیر مستقیم اشتغال زایی قابل مشاهده می باشد.
اثرات اشتغال:
حال برای محاسبه این تاثیر، ابتدا برخی موارد را تعریف نموده و نسبت هر یک را نشان می دهیم:
سرمایه گذاری (I): از محل سرمایه گذاری کلی که در مجموع سرمایه گذاری از جدول و خلاصه عملکرد پروژه قابل مشاهده می باشد.
تأثیر اشتغال زایی ـ کارگر غیر ماهر: نسبت UL : I
تأثیر اشتغال زایی ـ کارگر ماهر: نسبت SL : I
تأثیر اشتغال ـ مجموع کارگر: نسبت TL : I
نسبت سرمایه گذاری به دستمزد کارگران غیر ماهر، نسبت I ،WU ، WU صورتحساب دستمزد برای کارگر غیر ماهر است. که WU از کارگر غیر ماهر در هزینه های سالیانه کلی جدول محصولات پروژه نشان داده شده است.
نسبت سرمایه گذاری به دستمزد کارگران ماهر: نسبت I : WS ، WS صورتحساب دستمزد برای کارگر ماهر است که به صورت زیر محاسبه می گردد:
WS = WT – WU
نسبت سرمایه گذاری به دستمزد مجموع کارگران:
نسبت I : WT ، WT صورتحساب دستمزد برای مجموع کارگر است که WT از جدول پرسنل در عملکرد سود و زیان قابل مشاهده است.
دیدگاهتان را بنویسید