تحلیل تفاضلی در نرم افزار کامفار
در نرم افزار کامفار تحلیل تفاضلی (Incremental Analysis) یکی از قابلیت های موجود می باشد که استفاده از آن مستلزم شرایط خود می باشد. در ادامه این مقاله به تشریح تحلیل تفاضلی پرداخته می شود.
قابلیت تحلیل تفاضلی در نرم افزار کامفار:
در دو حالت می توان از قابلیت تحلیل تفاضلی نرم افزار کامفار استفاده نمود.
حالت اول
در زمانی که فعالیت یک شرکت در دو سناریو زیر تعریف شده باشد:
- ادامه فعالیت بر اساس وضعیت فعلی
- اجرای طرح توسعه یا نوسازی شرکت
حالت دوم
زمانی که یک پروژه را می توان در دو سناریو اجرا کرد که یکی از سناریوها، هزینه سرمایه گذاری بیشتری داشته باشد (مثل استفاده از تکنولوژی پیشرفته تر) که این ویژگی باعث می شود که هزینه های تولید سالیانه کمتر و یا درآمد سالانه بیشتر می شود.
در حالت دوم هدف مقایسه دو سناریو می باشد که به جهت ارزیابی توجیه پذیری سرمایه گذاری بیشتر در سناریوی دوم می توان از این آیتم استفاده نمود که آیا اگر سرمایه گذاری بیشتری در سناریوی دوم انجام شود، منجر به ایجاد جذابیت بیشتر در شرایط سرمایه گذاری و بهبود در مقدار عددی شاخص های مالی پروژه خواهد شد یا نه؟
لازم به ذکر است که قابلیت تحلیل تفاضلی، تنها در زمانی فعال می گردد که دو فایل با ساختار زمانی یکسان در فاز ساخت و فاز بهره برداری تعریف شده باشند. تحلیل تفاضلی، برای جداول جریانات نقدی و جریانات نقدی تنزیل شده فعال می شود.
جدول تحلیل تفاضلی برای دو سناریوی انتخاب شده، شاخص های نرخ بازگشت سرمایه، دوره بازگشت سرمایه عادی و متحرک و خالص ارزش فعلی کل سرمایه گذاری و خالص ارزش فعلی حقوق صاحبان سهام را ارائه می نماید. شاخص های ارائه شده در جدول تحلیل تفاضلی، به عایدی بیشتر سالیانه در مقابل سرمایه گذاری اولیه بیشتر طرح نگاه می کنند.
مثال:
فرض کنید در سناریوی اول برای اجرای یک پروژه با فاز ساخت یک ساله و فاز بهره برداری بیست ساله، ۱۰۰ واحد پولی سرمایه گذاری ثابت اولیه، منجر به ایجاد خالص جریانات نقدی سالیانه ۳۰ واحدی شود. فرض کنید چنانچه در همین پروژه، در سناریوی دوم، به جای ۱۰۰ واحد پولی سرمایه گذاری اولیه، از یک تکنولوژی پیشرفته تر که نیازمند ۱۲۰ واحد پولی است استفاده شود که خالص جریانات نقدی سالیانه را از ۳۰ واحد پولی به ۴۰ واحد پولی افزایش می دهد.
آیا این ۲۰ واحد پولی سرمایه گذاری ثابت اولیه بیشتری که در سناریوی دوم نسبت به سناریوی اول انجام می شود، در مقابل افزایش ۱۰ واحد پولی که سالیانه در خالص جریانات نقدی ایجاد می شود، توجیه دارد یا خیر؟
برای یافتن پاسخ این سوال، تحلیل تفاضلی نرم افزار کامفار، سه جدول جریانات نقدی تنزیل شده (Discounted Cash Flow) را ارائه می کند. جدول جریانات نقدی تنزیل شده سناریوی اول و دوم و جدول جریانات نقدی تنزیل شده تفاضل دو سناریو.
لازم به ذکر است که مقدار عددی شاخص های مالی سناریوی دوم، معادل میانگین وزنی شاخص های مالی سناریوی شماره یک و شاخص های مالی تفاضل دو سناریو خواهد بود. در مثال ذکر شده، نرخ بازگشت سرمایه در سناریوی اول، حدودا معادل ۳۰ درصد و در تفاضل دو سناریو، حدودا معادل ۵۰ درصد است که میانگین وزنی آنها (بر اساس حجم سرمایه گذاری ثابت اولیه)، معادل ۳۳ درصد می باشد که معادل نرخ بازگشت سرمایه سناریوی دوم است.
دیدگاهتان را بنویسید