شرکت تامین سرمایه بانک ملت (سهامی عام) به‌ عنوان سومین نهاد در صنعت بانکداری سرمایه‌ گذاری‌ کشور در 8/6/1389 مجوز تاسیس خود را از شورای عالی بورس و اوراق بهادار دریافت کرده و در 28/10/1389 با شماره 395071 و سرمایه اسمی یک هزار میلیارد ریال (نقداً پرداخت‌شده) در اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسید. تامین سرمایه بانک ملت در 18/11/1389 با اخذ مجوز از سازمان بورس فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز نمود؛ سرمایه فعلی شرکت 16,000 میلیارد ریال است. در 1398/12/14 تعداد 910 میلیون سهم معادل 13 درصد از سهام شرکت تامین سرمایه بانک ملت به عنوان پانصد و سی و ششمین شرکت پذیرفته شده در فهرست نرخ‌های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران و در نماد “تملت” (TEMELLAT) عرضه شد.

شرکت تامین سرمایه بانک ملت به عنوان واسطه بین ناشر اوراق بهادار و عموم سرمایه‌گذاران فعالیت می‌نماید و خدمات کارگزاری، معامله‌گری و بازارگردانی، مشاوره، سبدگردانی، پذیره‌نویسی، تعهدپذیره‌نویسی و فعالیت‌های مشابه را نیز با اخذ مجوز از سازمان در قالب موارد زیر ارائه می‌دهد:

– ایجاد زمینه انتشار انواع اوراق بهادار نظیر انواع صکوک، اوراق مشارکت و گواهی سپرده

– طراحی، تأسیس و مدیریت انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری تخصصی

– تشکیل سبدهای سرمایه‌گذاری اختصاصی و مدیریت حرفه‌ای منابع با هدف کسب حداکثر سود برای سرمایه‌گذاران

– مشاوره و تسهیل در پذیرش شرکت‌های واجد شرایط در بورس یا فرابورس

– کمک به تکمیل فرایند افزایش سرمایه‌ها در قالب تعهدپذیره‌نویسی

– تأسیس انواع شرکت‌های مالی، پولی و بیمه‌ای و ارائه خدمات لازم تا حصول اطمینان از عملیات پذیره‌نویسی اولیه

– طراحی ابزارهای نوین مالی جهت عمق بخشیدن به بازار مالی

– ایجاد امکان دسترسی شرکت‌ها به ابزارها و نهادهای پوشش ریسک در فضای متلاطم کسب‌ و‌ کار

تامین سرمایه بانک ملت، هم اکنون یکی از نهادهای فعال در نظام مالی کشور بوده و با تکیه بر تجربه موفق خود در انجام پروژه‌های تامین مالی بدهی و سرمایه‌ای، خدمات مالی و مشاوره، مدیریت دارایی، بازارگردانی و سرمایه‌گذاری جایگزین، تمایز در ارائه خدمات و کسب رضایت مشتریان و سهامداران و هم‌چنین بهره‌مندی از سرمایه انسانی توانمند و متخصص‌، جهت ایجاد آینده‌ای بهتر و روشن‌تر در کنار تمامی فعالان اقتصادی و صنعتی ایران تلاش نموده و به تحقق این مهم برای نظام تامین مالی و بازار سرمایه ایران امیدوار است.

حاکمیت شرکتی

حاکمیت شرکتی مجموعه‌ای از رویه‌ها می‌باشد که برای کسب اطمینان نسبت به استفاده صحیح و موثر از دارایی‌های مالی و سازمانی و عدم بکارگیری آن‌ها در جهت اهدافی مغایر با اهداف ذینفعان پیاده می‌شود. ساختار قدرتمند حاکمیت شرکتی منجر به نظارت بهتر مدیریت، شفافیت اطلاعات، و افزایش سرعت شناسایی انواع ریسک‌ها برای مطلع ساختن هیات‌مدیره و انجام اقدامات لازم خواهد گردید.

شرکت تامین سرمایه بانک ملت، با آگاهی از مفاهیم حاکمیت شرکتی، اقدام به تعریف و پیاده‌سازی این ساختار نموده است، بخشی از این ساختار به صورت واحدهای اجرایی دیده شده و بخشی با ایجاد کمیته‌های تخصصی با عنوان کمیته ریسک، کمیته حسابرسی، کمیته انتصابات و جبران خدمات تعریف شده است.

دبیرخانه هیات‌مدیره

دبیرخانه هیات‌مدیره در تامین سرمایه بانک ملت به عنوان مرکز کانونی ارتباط هیات‌مدیره و مدیران ارشد و همچنین سهامداران شرکت تلقی می‌شود. هدف از ایجاد و استقرار این دبیرخانه در راستای قصد هیات‌مدیره مبنی بر تقویت نظام راهبری شرکتی بوده است. بر اساس دستورالعمل حاکمیت شرکتی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران هیات‌مدیره باید دارای یک دبیرخانه مستقل باشد که ریاست این دبیرخانه با دبیر هیات‌مدیره می‌باشد. تشکیلات و رویه‌های اجرایی دبیرخانه هیات‌مدیره تامین سرمایه بانک ملت در قالب منشوری مدون تهیه شده و به تصویب هیات‌مدیره محترم رسیده است. وظیفه و مسئولیت این دبیرخانه، تنظیم صورت مذاکرات و مصوبات هیات‌مدیره، پیگیری مصوبات و تهیه گزارش از نحوه اجرای مصوبات هیات‌‌مدیره ‌می‌باشد.

کمیته حسابرسی داخلی

هدف از تشکیل کمیته حسابرسی، کمک به ایفای مسئولیت نظارتی هیات‌مدیره و بهبود آن جهت کسب اطمینان معقول از 1) اثربخشی فرآیندهای نظام راهبری، مدیریت ریسک و کنترل‌های داخلی، 2) سلامت گزارشگری مالی، 3) اثربخشی حسابرس داخلی، 4) استقلال و اثربخشی حسابرسی مستقل و 5) رعایت قوانین و الزامات می‌باشد.

این کمیته مسئول نظارت بر کار حسابرسان داخلی و مستقل، پیشنهاد حسابرسان مستقل به هیات‌مدیره یا سهامداران به منظور انتصاب، تعیین حق‌الزحمه و پیشنهاد عزل حسابرسان مستقل، تعیین و بازنگری حوزه‌ها و دفعات حسابرسی، دریافت گزارش حسابرسی و نیز کسب اطمینان از انجام اقدامات اصلاحی به موقع و صحیح توسط مدیریت برای کنترل ضعف‌‌ها، عدم تطابق با سیاست‌ها و قوانین و سایر مشکلات شناسایی شده از سوی حسابداران است.

کمیته ریسک

ساختار حاکمیتی مدیریت ریسک در تامین سرمایه بانک ملت، شامل “کمیته مدیریت ریسک” و واحد اجرایی “مدیریت ریسک” می‌باشد. کمیته مدیریت ریسک که از اعضای منتخب هیات‌مدیره و مدیر اجرایی واحد ریسک تشکیل می شود، وضعیت ریسک‌های کسب‌وکار تامین سرمایه را به هیات‌مدیره گزارش می‌دهد. این کمیته مسئول سیاست‌گذاری در ایجاد ساز و کارهای شناسایی ریسک‌های کسب و کار، اندازه گیری ریسک و حوادث بالقوه، ایجاد تمهیدات لازم برای کاهش سطح ریسک‌ها، ارائه استراتژی پاسخ به ریسک و توصیه به مدیرعامل و هیات‌مدیره در خصوص حدود و اشتهای ریسک‌های قابل کنترل است.