به روز رسانی نرم افزار | بخش اول
هدف پروژه در خصوص به روز رسانی نرم افزار کامفار و مشکلاتی که باید مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:
– تقاضای جهانی برای خدمات تحلیل امکانسنجی
درخواست های زیادی از سوی ذینفعان یونیدو برای خدمات تحلیل امکانسنجی به روز وجود دارد. امروزه برای سرمایهگذارانی که به دنبال توسعه پروژهها در بازارهای نوظهور هستند موانعی وجود دارد. این موانع نتیجه شرایط سرمایهگذاری پرخطر، شکافهای سرمایهگذاری و همچنین فقدان زیرساختهای استراتژیک و مالی است. اما این عدم سرمایهگذاری، ناشی از کمبود سرمایه نیست. نرخهای بهره بلندمدت واقعی پایین هستند، منابع مالی بلندمدت زیادی وجود دارد و علاقه به سرمایهگذاری در بخش خصوصی زیاد است. در حالیکه عواملی مانع سرمایهگذاری در کشورهای در حال توسعه و با درآمد متوسط میشود، چالش اصلی سرمایهگذاران، یافتن پروژههای آماده برای سرمایهگذاری و سودده است. به نظر میرسد عرضه بیش از حد پروژههای با ساختار ضعیف و در برخی موارد فقدان مهارتهای تجاری، مالی و مدیریتی برای رساندن این پروژهها به وضعیت آماده سرمایهگذاری وجود دارد. بنابراین، حمایت از ایجاد پروژههای سودده در شرکتهای کوچک و متوسط (SMEs)1 بخش کلیدی استراتژی توسعه یونیدو است.
– حمایت از پروژههای SME سودده
تجزیه و تحلیل انجام شده توسط مرکز تجارت بین المللی (ITC)2 نشان میدهد که سالانه 1 تریلیون دلار سرمایهگذاری اضافی در SME ها، پتانسیل این شرکتها را برای تحقق اهداف توسعه پایدار آزاد میکند. اهداف توسعه پایدار (SDG3) بیشتر جوشخورده بهوسیله شرکتههای کوچک و متوسط، اهدافی هستند که به رشد اقتصادی پایدار و کار شایسته برای همه (SDG 8) و نوآوری و صنعتیشدن پایدار (SDG 9) مربوط میشوند. چنین افزایشی در تامین مالی میتواند به کشورهای در حال توسعه کمک کند تا شاهد افزایش 15 تا 20 درصدی در شاخص SDG 8 و 9 خود باشند و اثرات موجی مثبت بر سایر SDGها داشته باشند. افزایش سرمایهگذاری سالانه در شرکتهای کوچک و متوسط در کشورهای در حال توسعه به میزان 1 تریلیون دلار، سودهای نامتناسبی را از نظر حرکت به سمت اهداف توسعه پایدار (SDGs) به همراه خواهد داشت، در حالی که بازدهی سالمی را برای سرمایهگذاران به همراه خواهد داشت. با این حال، کمتر از یک درصد از دهها تریلیون دلاری که مدیران داراییهای جهانی تحت مدیریت دارند، در حال حاضر در شرکتهای کوچک و متوسط کشورهای در حال توسعه سرمایهگذاری میشود. این عدم سرمایهگذاری اغلب به عدم اطمینان در مورد قابلیت سوددهی پروژهها مربوط میشود.
COMFAR 4 برای کاهش ریسک به منظور افزایش سرمایهگذاری
سرمایهگذاران و موسسات مالی نگران مشخصات ریسک پروژهها و به همین ترتیب، نگران ریسک تصمیمات سرمایهگذاری خود هستند. قابلیت سوددهی پروژهها معمولاً در ابتدای چرخه عمر پروژه – مرحله توسعه پروژه تعیین میشود. زمانیکه شرکتهای کوچک و متوسط در حال آمادهشدن برای ارائه پروژهای به بازار با هدف جذب سرمایه خصوصی هستند، مدیران این شرکتها باید در مورد اقدامات کلیدی کاهش ریسک تصمیمگیری کنند. طراحی یک پروتکل به اشتراکگذاری ریسک بهینه در فاز توسعه پروژه، موجب اطمینان از سوددهی پروژه میشود. اگر در مرحله مفهومسازی پروژه، ریسکها به طرفهای مناسب اختصاص داده نشوند، نتیجه نهایی آن ناتوانی در یافتن سرمایهگذاران و وامدهندگان است. از بین سایر اقدامات موردنیاز، مطالعات امکانسنجی پروژه، تدوین اسناد تدارکات و موافقتنامههای امتیازی پروژه، انجام مطالعات اجتماعی و زیست محیطی و ایجاد آگاهی در بین ذینفعان، نقش اساسی در این مرحله ایفا میکنند. از آنجا که کیفیت پروپوزالهای پروژههای سرمایهگذاری یک عامل کلیدی موثر بر جریان سرمایهگذاری خارجی و داخلی است، دولتها و کارآفرینان و مدیران کشورهای در حال توسعه و توسعهیافته، بهطور یکسان نیازمند مطالعات امکانسنجی مناسب برای پروژههای سرمایهگذاری هستند. این خدمات ضروری در ابتدای چرخه سرمایهگذاری، از جمله خدماتی است که یونیدو از طریق نرمافزار COMFAR 4 ارائه خواهد کرد. با کمک به سرمایهگذاران در اتخاذ تصمیمات سرمایهگذاری صحیح که با رشد و پایداری صنعتی سازگار است، و اطمینان از امکانسنجی و قابلیت سوددهی پروژهها در ابتدای چرخه عمر پروژه، COMFAR 4 ابزاری ضروری برای SMEها برای جذب سرمایهگذاری لازم برای توسعه صنعتی فراگیر و پایدار بلندمدت (ISID)4 خواهد بود.
مشکلات فنی COMFAR III
COMFAR III Expert از زمانی که برای اولین بار در سال 1995 توسعه یافت، بیش از 14 بار بازنگری شده است. نسخه فعلی COMFAR III Expert (3.3a) تحت Windows 98، ME و Windows 2000/XP/2003/Vista/7 قابل اجرا و قابل نصب است. از سپتامبر 2012، COMFAR III به روز نشده است و بنابراین برای سازگاری با ویندوز 8 و 10 سازگار نشده است. البته، با یک درایور جدید HASP که به صورت جداگانه ارائه شده است، امکان نصب و اجرای COMFAR در ویندوز 8 و 10 وجود دارد. با این حال، از سال 2018 مواردی وجود داشته که در آن COMFAR III LAN5 نتوانسته است در ویندوز 10 فعال شود. به منظور ایجاد یک راهحل طولانی مدت برای این مشکل، تغییر برنامه پوشش کلیدهای حفاظتی COMFAR III ضروری میباشد، رویکردی که زمانبر و پرهزینه خواهد بود. منطقی است که توسعه یک سیستم جدید برای حفاظت از حقوق مالکیت معنوی، مقرونبهصرفهتر از ارائه بهروزرسانیهای بیشتر بر اساس کدهای موجود است. علاوه بر مسائل مربوط به سازگاری، رابط کاربری و عدم قابلیت آنلاین COMFAR III حاکی از آن است که بر اساس استانداردهای مدرن، این نسخه قدیمی شده است. COMFAR III Expert زمانی ایجاد شد که ضریب نفوذ اینترنت کم و دسترسی به پهنای باند پرهزینه بود. جدا از افزایش نفوذ اینترنت، ابزارهای برنامهنویسی جدیدی در دسترس قرار گرفته است که میتوانند کیفیت رابط کاربری (UI)6 و همچنین تجربه کاربری (UX)7 را بهطور قابلتوجهی بهبود بخشند. کاربران فعلی خواستار عملکرد آنلاین، دسترسی آسان و کاربرپسندی بیشتر هستند. از آنجا که کد زیربنایی COMFAR III فاقد سازگاری برای حل این مشکلات است، ایجاد پایهای بر روی زبانهای برنامهنویسی مدرن و ابزارهای این پلتفرم توصیه میشود. COMFAR III Expert با توجه به روندهای فعلی نرمافزارهای تجاری، از نظر مانورپذیری، در رتبه پایینی قرار دارد. حرکت از یک ساختار ورود داده به ساختار دیگر، دست و پا گیر و وقتگیر است. این مشکلات آشکار با رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری(UX) باید فوراً از طریق ایجاد یک نسخه بهروز از برنامه برطرف شود.
در مقاله بعدی نکات مهمی در خصوص قابلیت های نرم افزار جدید COMFAR تقدیم خواهد شد.
برگرفته از گزارش سازمان یونیدو در خصوص پروژه بروز رسانی COMFAR4 | دانلود فایل
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و تشکر از مطالب مفیدتون
ایا این نسخه در دسترس هست؟
با سلام. متاسفانه با اینکه قرار بود 2022 بیاد هنوز خبری نیست
سلام. چرا اپدیت جدید از سال ۲۰۲۲ نیومده؟
متاسفانه سازمان یونیدو اطلاعات خاصی در این زمینه در سایتش ارایه نکرده و اگر مطلبی باشه حتما به صورت خبر یا مقاله اعلام می کنیم