تامین مالی جمعی
تامین مالی جمعی استفاده از مقادیر اندک سرمایه از سوی تعداد زیادی از افراد برای تامین مالی یک سرمایه گذاری تجاری جدید است. سرمایه گذاری جمعی از دسترسی آسان شبکههای گسترده مردم از طریق رسانههای اجتماعی و وب سایتهای تأمین مالی جمعی برای گرد هم آوردن سرمایه گذاران و کارآفرینان، با پتانسیل افزایش کارآفرینی با گسترش مجموعه سرمایه گذاران فراتر از دایره سنتی مالکان، بستگان و سرمایه گذاران خطرپذیر استفاده میکند.
در اکثر حوزه های قضایی، محدودیت هایی اعمال می شود که چه کسانی می توانند یک کسب و کار جدید را تامین مالی کنند و چه مقدار مجاز به مشارکت هستند. مشابه محدودیتهای سرمایه گذاری صندوقهای تامینی، این مقررات قرار است از سرمایه گذاران ساده یا غیر ثروتمند در برابر به خطر انداختن بیش از حد پساندازشان محافظت کند. از آنجایی که بسیاری از کسبوکارهای جدید شکست میخورند، سرمایه گذاران آنها با خطر زیادی برای از دست دادن اصل سرمایهشان مواجه هستند.
سرمایه گذاری جمعی این فرصت را برای کارآفرینان ایجاد کرده است تا صدها هزار یا میلیون ها دلار از هر کسی که پول برای سرمایه گذاری دارد جمع آوری کنند. تامین مالی جمعی برای هر کسی که ایده ای برای ارائه آن در مقابل سرمایه گذاران منتظر دارد، یک انجمن فراهم می کند.
سایت های تامین مالی جمعی از درصدی از سرمایه های جمع آوری شده درآمد ایجاد می کنند.
استفاده سنتی از این اصطلاح نشان دهنده نوع سرمایه گذاری جمعی توسط شرکت های نوپا که به دنبال ارائه یک محصول یا خدمات به جهان هستند و توسط افرادی که نوعی شرایط اضطراری را تجربه کرده اند، انجام می شود. بسیاری از افرادی که تحت تأثیر بلایای طبیعی، هزینه های سنگین پزشکی یا رویداد غم انگیز دیگری مانند آتش سوزی خانه قرار گرفته اند، به لطف پلتفرم های تأمین مالی جمعی به آنها دسترسی نداشتند.
با این حال، در سالهای اخیر، برخی از پلتفرمهای سرمایه گذاری جمعی مانند Patreon و Substack دامنه سرمایه گذاری جمعی را گسترش دادهاند تا راهی را برای افراد خلاق مانند هنرمندان، نویسندگان، نوازندگان یا پادکستها ارائه دهند تا بتوانند کار خلاقانه خود را با دریافت یک منبع درآمد ثابت حفظ کنند.
معرفی وب سایت های محبوب تامین مالی جمعی در جهان
وبسایتهای تأمین مالی جمعی مانند Kickstarter، Indiegogo و GoFundMe صدها هزار نفر را جذب میکنند که امیدوارند چیز بزرگ بعدی را ایجاد یا پشتیبانی کنند.
GoFundMe
از سال 2021، GoFundMe بزرگترین پلتفرم تامین مالی جمعی است. از زمانی که GoFundMe در سال 2010 تأسیس شد، این سایت بیش از 15 میلیارد دلار از طریق بیش از 100 میلیون اهدا کننده جمع آوری کرده است.
GoFundMe محبوب ترین سایت برای افرادی است که به دنبال جبران هزینه های پزشکی یا فاجعه ای مانند آتش سوزی خانه، بلای طبیعی یا هزینه های غیرمنتظره اضطراری هستند. شرکت های نوپا تمایل دارند از Kickstarter استفاده کنند.
Kickstarter
Kickstarter یکی دیگر از گزینه های محبوب است. از 29 می 2022، از زمان تأسیس در سال 2009، Kickstarter با موفقیت بیش از 220000 پروژه را با بیش از 6.6 میلیارد دلار تعهد در تمام پروژه های Kickstarter تأمین مالی کرده است.
Kickstarter محبوب ترین سایت تامین مالی جمعی برای مشاغل مشتاقی است که امیدوارند سرمایه خود را افزایش دهند و مخاطبان بیشتری را جذب کنند. در واقع، بر خلاف GoFundMe، Kickstarter فقط می تواند برای ایجاد پروژه هایی استفاده شود که می توانند با دیگران به اشتراک گذاشته شوند.
علاوه بر این، از Kickstarter نمی توان برای جمع آوری وجوه برای کمک به یک موسسه خیریه یا هدف استفاده کرد، پروژه ها نمی توانند مشوق هایی مانند سهام، اشتراک درآمد، یا فرصت های سرمایه گذاری را ارائه دهند، و همچنین هیچ پروژه ای نمی تواند شامل لیست موارد ممنوعه سایت باشد، مانند “هر مورد ادعایی برای تشخیص، درمان، درمان یا پیشگیری از یک بیماری یا شرایط، جمع آوری کمک های مالی سیاسی، مواد مخدر یا الکل، یا هر مسابقه، کوپن، قمار، و قرعه کشی.
Indiegogo
Indiegogo به عنوان یک سایت تامین مالی جمعی در ابتدا به طور انحصاری بر روی جمع آوری پول برای فیلم های مستقل کار کرد اما یک سال پس از راه اندازی آن در سال 2008 شروع به پذیرش پروژه ها از هر گروهی کرد.
Indiegogo به عنوان یک پلتفرم سختگیرانهتر و انعطافپذیرتر از Kickstarter در نظر گرفته میشود، زیرا به حامیان این کنترل و اطمینان را میدهد که آیا مدلهای ثابت یا انعطافپذیر میخواهند؟ این احتمالاً مهمترین تفاوت بین دو پلتفرم تأمین مالی جمعی است. Kickstarter تنها پس از رسیدن کمپین به هدف تامین مالی خود وجوهی را منتشر میکند، در حالی که Indiegogo به فعالان این امکان را میدهد تا بودجه خود را به نسبت دریافت کنند یا منتظر بمانند تا به هدف خود برسد.
بهعنوان یک کمپین، ممکن است استفاده از بودجه انعطافپذیر (یعنی دریافت وجوه در زمان رسیدن) آسانتر و کم خطرتر باشد. با این حال، صرف نظر از مبلغ جمع آوری شده، فعالان کمپین همچنان باید به هر وعده ای که داده اند عمل کنند. برای یک حامی، تامین مالی ثابت جذاب تر است زیرا با ریسک بسیار کمتری همراه است.
هشدار: هزینه های پلتفرم تامین مالی جمعی از 5٪ تا 12٪ متغیر است. قبل از انتخاب پلتفرم تامین مالی جمعی، به ساختارهای هزینه ها توجه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید