اهمیت و رویه برنامه ریزی ظرفیت تولید
اهمیت برنامه ریزی ظرفیت تولید
مزایای برنامه ریزی ظرفیت تولید به شرح زیر است:
- به حداقل رساندن هزینه های منابع
این فرآیند برنامه ریزی ظرفیت است که به سازمان کمک می کند تا نیازهای منابع آینده را به طور موثر برآورده کند. این امکان را میدهد عملکرد هر فردی دیده شود تا شرکت بتواند بر اساس در دسترس بودن و مهارتهای تیم، تغییرات قابل قبولی را در تکالیف آینده ایجاد کند.
این برنامه ریزی ظرفیت است که به یک واحد تجاری کمک می کند تا در مورد مدیریت منابع انتخاب کند تا بتواند هزینه های منابع را به حداقل برساند.
- اطلاعات
یک روش برنامه ریزی ظرفیت به جمع آوری اطلاعات دیجیتال به طور منظم کمک می کند که برای رشد شرکت مفید خواهد بود.
- هزینه های نظارت
یک سازمان به راحتی میتواند هزینهها را در دوران رکود و رشد با کمک برنامهریزی ظرفیت نظارت کند زیرا منابع و برنامههای تولید، امکانات و پرسنل را در نظر میگیرد. فرآیند برنامه ریزی به سازمان این امکان را می دهد که بودجه مناسبی تهیه کند و منابع مالی را در جایی که مورد نیاز است تخصیص دهد، برنامه های حمل و نقل برای محصول نهایی و برنامه تحویل برای منابع را توسعه دهد.
- در دسترس بودن را تضمین می کند
گزارش برنامه ریزی ظرفیت نشان می دهد که آیا زمینه پذیرش پروژه های جدید را وجود دارد یا خیر. آیا نیاز به برون سپاری وجود دارد یا منابع کافی وجود دارد، سوال مهمی هست که به راحتی از طریق این روش پاسخ داده می شود؟
- چرخه های تولید
یک سازمان از فرآیند برنامه ریزی ظرفیت برای حفظ چرخه تولید لازم استفاده می کند تا مجبور نباشد در زمان تقاضاهای بالا عقب بماند.
محصولات خاصی هستند که تقاضای فصلی دارند، مثلاً چتر یا بارانی و اگر با این محصولات سروکار دارید، میتوانید از برنامهریزی ظرفیت کمک بگیرید تا مطابق خواستههای مورد انتظار کار کنید.
برنامه ریزی ظرفیت حتی به تشخیص لغزش رو به پایین کمک می کند تا بتواند روند را همانطور که می خواهد متوقف کند.
- مدیریت موجودی مهارت ها
برنامه ریزی ظرفیت با فهرست مهارت های یک تیم مرتبط است و نشان می دهد کدام عضو مهارت های لازم برای یک شغل خاص را دارد. تخصیص منابع بر اساس نیاز راحت تر می شود.
- مکان های جدید
وقتی یک واحد تجاری در مسیر رشد و شکوفایی قرار می گیرد، به فضای بیشتری نیاز دارد. این زمانی است که برنامه ریزی ظرفیت ارزش خود را ثابت می کند و به ایجاد یک برآورد دقیق از نظر تولید مورد انتظار از محل جدید کمک می کند.
رویه برنامه ریزی ظرفیت تولید
روش برنامه ریزی ظرفیت شامل:
- ارزیابی ظرفیت موجود
اولین مرحله در فرآیند برنامه ریزی ظرفیت شامل اندازه گیری ظرفیت واحد بر حسب ورودی یا خروجی است. اندازه گیری ورودی برای صنعت خدمات مناسب است، به عنوان مثال، رستوران ها، بخش خطوط هوایی، بیمارستان ها، دانشگاه ها و تئاترها.
اندازه گیری خروجی برای بخش های تولیدی مانند آهن و فولاد، خودروسازی، و کنسروسازی مناسب است.
- پیش بینی نیازهای ظرفیت
پیشبینی نیازهای ظرفیت برای کوتاهمدت آسانتر از نیازهای بلندمدت است. این پیش بینی ظرفیت است که با تعیین شکاف بین ظرفیت موجود و برآورد شده، به سازمان کمک می کند.
- شناسایی جایگزین ها
نیاز به توسعه برای برآورده کردن ظرفیت پیشبینی وجود دارد و برای این کار، ممکن است یک شرکت مجبور به ایجاد شیفتهای اضافی شود. این به برآورده شدن تقاضای پیش بینی شده کمک می کند. شناسایی و ارزیابی جایگزین ها برای افزایش و کاهش ظرفیت از دیدگاه های مختلف حیاتی است.
سازمان می تواند از تئوری صف و تحلیل هزینه-منفعت برای بدست آوردن تخمینی در مورد گزینه های جایگزین استفاده کند.
دیدگاهتان را بنویسید