قواعد استقرار شهرک های صنعتی
ضوابط و مقررات ساخت و ساز در شهرک صنعتی
قدمت ضوابط ساخت و ساز واحدهاي صنعتي با ایجاد اولين شهرك هاي صنعتي در سطح كشور برابري مي-كند.
هدف اصلی از تهيه ضوابط و مقررات ساخت و ساز، تدوین ضوابطی در راستای ایجاد هماهنگی و یکنواختی در اجرای طرح های مربوط به داخل قطعات تفکيکی با در نظر گرفتن نيازهای واقعی صاحبان صنعت و پرهيز از به کارگيری طرح های سليقه ای و همسان سازی طرح ها می باشد، بطوریکه این ضوابط بتواند، به عنوان یک مبنای مشترک و ملی برای احداث بنا (متناسب و مرتبط با مصارف و کاربری های صنعتی) در شهرك ها / نواحي صنعتي و با در نظر گرفتن كليه موارد فني جهت بهره برداري صاحبان صنایع در شهرك ها/ نواحي صنعتي مد نظر قرار گيرد.
1. طرف قرارداد موظف است ساختمان ها و تاسیسات مربوط به کارگاه، کارخانه، انبار و یا اداری خود را حداقل به فاصله ۵ متر از اطراف محدوده زمین احداث نماید.
2. در صورتی که شهرک نزدیک فرودگاه بوده و ارتفاع ساختمان و تاسیسات و یا دودکش آن بیش از ۲۰ متر باشد طرف قرارداد موظف است با مراجعه با اداره فرودگاه محل، موافقت فرودگاه را با ارتفاع مستحدثات اخذ و به شرکت ارائه نماید.
3. احداث هر گونه ساختمان مستلزم دریافت مجوز احداث بنا از شرکت شهرک های صنعتی استان می باشد.
4. دیوارهای بین قطعات می بایست حداکثر به ارتفاع ۲ متر و اضلاع مجاز معابر باید به صورت مشبک به ارتفاع حدود ۲ متر اجرا شود.
5. طرف قرارداد ملزم است امور رفاهی و بهداشتی و حفاظتی کارگران را مطابق قوانین و مقررات جاری کشور چه در زمان اجرای عملیات ساختمانی و چه پس از پایان کار و در حین بهره برداری مراعات و اجرا نماید.
6. به منظور حریم چاه های آب مورد نیاز شهرک، حفر چاه آب توسط طرف قرارداد در داخل شهرک صنعتی منوط به تصویب هیات مدیره شرکت شهرک¬های صنعتی استان می باشد.
7. چنانچه قطعه زمین در نبش قرار گرفته باشد گوشه هایی از زمین که در تقاطع قرار می گیرد می بایستی مطابق نقشه تفکیکی و یا ضوابط مربوطه پخ یا منحنی ساخته شود و نصب درب ورودی واحد صنعتی در پخی مجاز نمی باشد.
8. برای حفاری پیاده رو یا خیابان به منظور کابل کشی و یا لوله گذاری و یا نظایر آن طرف قرارداد باید قبلا اجازه نامه کتبی از دفتر شهرک صنعتی دریافت و در صورت برخورد با کابل برق، لوله آب، گاز و یا فاضلاب می بایست فورا مراتب را به شهرک صنعتی گزارش نماید.
9. واحدهایی که به دلیل ماهیت تولید خود دارای صداها و ارتعاشات بیشتر از حد مجاز قابل قبول سازمان حفاظت محیط زیست می باشند موظف هستند در طرح های ساختمانی خود پیش بینی لازم را جهت عایق بندی و جلوگیری از انتشار صوت و ارتعاش به عمل آورند.
10. طرف قرارداد ملزم است از نگهداری زباله در محوطه کارگاه خودداری نماید. همچنین سوزاندن زباله ها در محوطه کارگاه به هیچ وجه مجاز نبوده و در صورت مشاهده برابر مقررات رفتار خواهد شد.
11. واحدهایی که میزان آلودگی فاضلاب آنها بیش از حد مجاز قابل قبول تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی می باشد، می بایستی قبل از تخلیه فاضلاب خود به شبکه تصفیه اولیه نموده و بعد از پایین آوردن میزان آلودگی آن به حد استاندارد تصفیه خانه، آن را به شبکه تخلیه نمایند. بدیهی است احداث حوضچه رسوب گیر و نصب آشغال گیر در محل اتصال به شبکه فاضلاب این گونه واحدها ضروری است.
12. طرف قرارداد موظف است ضوابط و مقررات قانونی مربوط به ساخت و ساز واحدهای صنعتی را رعایت نماید.
13. طرف قرارداد در زمان احداث کارگاه ها و انبار ها بایستی پیش بینی لازم را از نظر اتصال زمین (ارتینگ) بر اساس استاندارد ها به منظور جلوگیری از اتصال کوتاه رعد و برق و عواقب آن به عمل آورد.
14. واحدهایی که دارایی آلودگی از نظر صدا، بو، گردوغبار و گاز، بخارات سمی بیش از حد استاندارد قابل قبول سازمان محیط زیست می باشند ملزمند پیش بینی های لازم را برای فیلتراسیون و تصفیه آلودگی ایجاد شده توسط کارگاه های خود طبق ضوابط سازمان مزبور به عمل آورند.
15. چنانچه کارگاه های صنعتی نیاز به مصرف گازهایی مانند اکسیژن و استیلن و غیره دارند می بایستی کپسول ها و مخازن مربوطه را در خارج از کارگاه¬ها به فاصله حداقل ۲ متر از کارگاه ها و انبارها با ایجاد سایبان (از مواد نسوز و عایق) قرار دهند.
16. هر واحد صنعتی ملزم است زباله و نخاله های حاصل از کارهای ساختمانی و مواد زائد جامد صنعتی و خطرناک ناشی از فرآیند تبخیر و تولید بر اساس ضوابط شهرک صنعتی به محل های مجاز حمل و تخلیه نمایند.
17. مصالح ساختمانی در حین و بعد از اتمام ساختمان و همچنین نخاله های پس مانده ساختمانی، نباید معابر عمومی را اشغال نماید.
18. مواد خام و کالای تولیدی واحد صنعتی باید در محل همان واحد انبار گردیده و اشغال معابر عمومی مطلقا ممنوع می باشد ضمنا واحد صنعتی موظف است محل بارگیری و باراندازی مواد و فضولات خود را بنا به احتیاج در محوطه داخلی پیش بینی نماید و استفاده از خیابان ها و سطح پیاده روها بدین منظور ممنوع است.
19. جهت انجام عملیات ساختمانی، طرف قرارداد مکلف به معرفی مهندس ناظر دارای پروانه اشتغال به کار، طبق مقررات سازمان نظام مهندسی استان و تکمیل فرم نظارت می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید