در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم (۱۲۳) و نیز اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری ها و اختراعات، در سال ۱۳۸۹ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای محترم نگهبان رسید و در همان سال برای اجرا به دولت ابلاغ شد و هیئت وزیران آیین نامه اجرایی این قانون را در اواسط سال ۱۳۹۱ تصویب نمود.

مطابق ماده ۵ این قانون در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان و فناوری محور و تکمیل زنجیره ایده تا بازار، نهادی مالی به نام صندوق نوآوری و شکوفایی در اواخر سال ۱۳۹۱ تاسیس شده است.

این صندوق به منظور تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، کاربردی نمودن دانش و دستاوردهای پژوهشی و تکمیل زنجیره ایده/ محصول/بازار از شرکت های دانش بنیان پشتیبانی و حمایت کرده و خدمات مالی و اعتباری از جمله کمک، تسهیلات و مشارکت برای آنها تامین می نماید.به طور کلی هدف نهایی صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یک نهاد توسعه ای کمک به رونق اقتصادی کشور از طریق حوزه های دانش بنیان و فناوری های برتر می باشد.

موضوع فعاليت صندوق به شرح زير تعيين مي‌شود:

1ـ برآورد منابع مالي موردنياز و تأمين آن از طريق منابع دولتی، بودجه‌هاي سنواتي، اخذ كمك، سود سرمايه‌گذاري و كارمزد تسهيلات، درآمد حاصل از سرمايه‌گذاری و سپرده‌گذاری وجوه مازاد صندوق و ساير منابع در راستاي اهداف صندوق.

2ـ دريافت هرگونه تسهيلات و جلب مشاركت حسب مورد از بانك‌ها و مؤسسات مالي و اعتباري.

3ـ بررسي بازار و وضعيت فنی، مالی – اقتصادی شركت‌ها و مؤسسه‌های دانش بنيان و طرح­های آنها به منظور اعطای تسهيلات.

4ـ ارايه خدمات مالی و تسهيلاتی به شركت‌ها و مؤسسات و فعاليت‌های دانش‌بنيان به صورت اعطای كمك بلاعوض و يارانه و تسهيلات كوتاه‌مدت و بلندمدت و ارايه خدمات ضمانت‌نامه‌ای به صورت مستقيم و غيرمستقيم.

5 ـ مشاركت و سرمايه‌گذاری ريسك‌پذير در مراحل تجاري‌سازی طرح‌ها و فعاليت‌های دانش‌بنيان به صورت مستقيم و غيرمستقيم و نيز كمك مالی بلاعوض در اين مورد.

6- شناسايي و انتخاب شبكه كارگزاري در ارائه خدمات مالی و تسهيلاتی و پشتيبانی صندوق.

7ـ كمك مالي و حمايت از نهادهای پشتيبان تجاری‌سازی نوآوری و فناوری و فراهم كردن خدمات توانمندسازی شركت‌ها و مؤسسات دانش‌بنيان.

8 ـ مشاركت در تدوين سياست‌ها و تعيين اولويت‌ها و مقررات مرتبط با اهداف صندوق در كشور و كمك به ساماندهي و هم‌افزايي حمايت‌های موجود در كشور.

9ـ نظارت بر مراحل تخصيص منابع صندوق به شركت‌ها و مؤسسات و فعاليت‌های دانش‌بنيان.

10ـ همكاري با مؤسسات و نهادها و مجامع تخصصي داخلی و خارجی.

11ـ مديريت بهينه منابع در اختيار

12ـ انجام هرگونه فعاليت در راستاي اهداف صندوق.

13ـ ساير حمايت‌ها و كمك‌های مالی براساس مصوبه هيئت امنا.

جهت کسب آشنایی بیشتر به سایت زیر مراجعه فرمائید.

https://www.inif.ir