مروری کلی بر مدیریت پروژه EPC

EPC مخفف Engineering, Procurement and Construction است. به رویه و فرآیند مربوط به مدیریت پروژه ها از مرحله شروع تا مرحله تکمیل می پردازد و بیشتر یک قرارداد قانونی است که در آن یک فرد یا شرکتی که به عنوان پیمانکار EPC شناخته می شود، فرآیند مربوط به یک پروژه یا ساخت و ساز خاص را از مرحله شروع تا مرحله تکمیل ساده می کند.

پیمانکار EPC مسئول انجام کلیه فعالیت ها از طراحی اولیه، تولید، پردازش و تکمیل پروژه خواهد بود. پس از تکمیل پروژه، به کاربر نهایی تحویل داده می شود. کاربر نهایی یا مالک، پروژه را تنها زمانی که کامل می شود، به عهده می گیرد.

بنابراین، مدیریت پروژه EPC به عنوان کل فرآیندی در نظر گرفته می شود که توسط پیمانکار EPC انجام می شود. مهندسی قرارداد، تمام الزامات قرارداد را در نظر می گیرد. این شامل زمان صرف شده برای در نظر گرفتن شکل قرارداد، مواد مورد نیاز، افراد مسئول برای انجام فعالیت ها و طرح تحریم یا طرح آبی ساخت و ساز است. تدارکات شامل تضمین تمام کالاهای سرمایه ای و مواد خام مورد نیاز برای اجرای پروژه می شود.

تحت تدارکات، قراردادهایی که برای تامین مواد اولیه منعقد می شود نیز انجام می شود. ساخت و ساز شامل مرحله اجرای کل پروژه می شود. در اینجا معیار اصلی منابعی است که در اجرای ساخت و ساز استفاده می شود. جدای از این،  در نظر داشتن جنبه زمانی ملاک اصلی این امر خواهد بود.

بنابراین مدیریت پروژه EPC کل فرآیند مدیریت پروژه از مرحله آغازین تا مرحله تکمیل خواهد بود. ایمن سازی خدمات مشاوره مدیریت پروژه EPC مناسب برای نهایی کردن یک پروژه بسیار مهم است.

مزایای مدیریت پروژه EPC

اشکال مختلفی از مزایای مدیریت پروژه EPC وجود دارد. برخی از مزایا به شرح زیر است:

مدیریت پروژه EPC

– تسهیل بار مسئولیت

با استفاده از مدیریت پروژه EPC، شرکت می ‌تواند بار کمتری داشته باشد. زیرا کار تحت نظر همان شرکت یا فرد انجام می‌ شود. این شرکت به عنوان پیمانکار EPC شناخته می شود.

– خدمات پیشرفته

مدیریت پروژه EPC معمولا توسط شرکت ها و افراد حرفه ای انجام می شود. از این رو هیچ مشکلی در رابطه با تکمیل چنین پروژه هایی وجود ندارد. این پروژه ها را می توان در بازه زمانی تعیین شده تکمیل کرد.

– کلیه خدمات تحت یک شرکت

کلیه خدمات مربوط به مهندسی، تدارکات و ساخت توسط یک شرکت انجام می شود. از این رو، فردی که قرارداد را انجام می دهد، مسئولیت واگذاری جنبه تدارکات و ساخت پروژه را به شرکت دیگری نخواهد داشت. تمام خدمات توسط یک شرکت انجام می شود.

– قابل اعتماد

همانطور که خدمات ارائه شده توسط یک پیمانکار EPC با دقت و صداقت انجام می شود. از این رو یک شرکت می تواند به پیمانکار EPC اعتماد کند.

طرفین تحت مدیریت پروژه EPC چه کسانی هستند؟

افراد زیر تحت مدیریت پروژه EPC هستند:

مدیریت پروژه EPC

– مدیر پروژه EPC

مدیر پروژه EPC معمولاً یک شرکت یا فردی است که در انجام کل کارهای مربوط به مدیریت پروژه EPC نقش دارد. دقیقاً از ابتدای مهندسی تا اتمام پروژه تمام مسئولیت ها توسط مدیر پروژه EPC انجام می شود. معمولاً مدیر پروژه EPC یک شرکت یا گروه مهندسی است که اشکال مختلف پروژه های EPC را انجام می دهد.

– مالک/ کاربر نهایی

کاربر نهایی یا مالک طرفی است که قرارداد را در اختیار مدیر پروژه EPC قرار می دهد. بنابراین کاربر نهایی یک شرکت یا فردی است که کل پروژه EPC را در اختیار شرکت EPC قرار می دهد. یک بودجه ثابت توسط کاربر نهایی در نظر گرفته می شود. الزامات بودجه ای مطابق با الزامات کاربر نهایی انجام می شود. شرکت EPC بر اساس اهداف و نیازهای کاربر نهایی کار می کند.

– اشخاص ثالث

اشخاص ثالث دیگر اشکال افراد و شرکت ‌هایی هستند که در زنجیره تامین مدیریت پروژه EPC دخیل هستند. این افراد مانند تامین کنندگان شخص ثالث مواد اولیه و کالاهای سرمایه ای برای تکمیل پروژه خواهند بود.

نقش یک پیمانکار EPC تحت مدیریت پروژه EPC

مدیریت پروژه EPC بسیار پیچیده است. نقش های زیر توسط یک پیمانکار EPC انجام می شود:

– شرکت مدیریت پروژه EPC

زمانی که قرارداد به شرکتی داده می‌ شود که وظایف پیمانکار EPC را انجام می‌ دهد، در این صورت شرکت باید نیروهای فنی و متنوعی را برای انجام ملزومات پروژه به کار گیرد. چنین خدماتی باید مطابق با الزامات مورد نیاز کاربر نهایی ارائه شود.

– توسعه مفهوم

توسعه این مفهوم به نیازهای کاربر نهایی بستگی دارد. از این رو شرکت مدیریت پروژه EPC باید بر روی اهداف و اولویت های کاربر نهایی تمرکز کند. همه این اهداف باید مطابق با نیازهای کاربر نهایی ساده شوند.

– انجام مطالعات امکان سنجی

در مرحله بعدی، مدیر پروژه EPC یک مطالعه امکان سنجی را انجام خواهد داد. این همچنین به عنوان تجزیه و تحلیل هزینه و بودجه شناخته می شود تا نیازهای کاربر نهایی را بر اساس هزینه و بودجه برنامه ریزی شده درک کنید. چنین تحلیل امکان سنجی باید مستند شده و با کاربر نهایی یا مالک مورد بحث قرار گیرد. از این طریق، نیازهای کاربر نهایی درک می شود. جدای از این، امکان سنجی برای درک میزان بودجه مورد نیاز برای انجام EPC انجام می شود.

– تجزیه و تحلیل و توسعه FEED

FEED مخفف Front End Engineering and Design است. این یکی از مراحل اصلی اجرای قرارداد EPC خواهد بود. طراحی و منابع مورد استفاده در این مرحله انجام خواهد شد. نمودارهای جریان فرآیند و سایر جزئیات نیز در این مرحله مورد بحث قرار خواهند گرفت. یکی از نیازهای حیاتی دیگر انجام آنالیز خطر (PHA) است که باید مستند باشد. چنین اسنادی به دستیابی به فرآیند مربوط به اجرای قرارداد EPC کمک می کند. تجزیه و تحلیل FEED یک ابزار کارآمد است که در بودجه بندی پروژه استفاده می شود. چنین ابزارهایی در تجزیه و تحلیل بودجه مفید هستند.

– پیاده سازی EPC

پس از انجام تمام موارد فوق، پیاده سازی EPC انجام می شود. مهندسی شامل تمام الزامات شرکت برای انجام پروژه خواهد بود. تدارکات شامل مواد اولیه مورد نیاز برای اجرای پروژه خواهد بود. موضوعات دیگر در اینجا شامل تقاضا و عرضه کالاهای سرمایه ای و سایر اشکال مواد خام است. ساخت و ساز مرحله اصلی اجرای پروژه خواهد بود.

– راه اندازی EPC

این مرحله حیاتی در EPC است. بدون این مرحله، کل فرآیند EPC توسط شرکت انجام نمی شود. راه اندازی نیاز به نیروی کار دارد تا قرارداد EPC بتواند اجرا شود.

– استانداردهای کیفیت

در تمام قراردادهای EPC، کیفیت مدیریت پروژه باید حفظ شود. چنین کیفیتی باید مطابق با الزامات کاربر نهایی از استانداردهای بالایی برخوردار باشد.

تفاوت بین مدیریت پروژه EPC و پروژه کلید در دست (Turnkey)

اصطلاحات بالا یعنی مدیریت پروژه EPC و پروژه کلید در دست یکسان نیستند. EPC مخفف Engineering, Procurement and Construction است. EPC شامل نوعی قرارداد مهندسی با مجموعه ای اساسی از کنترل ها و رویه ها می شود. تا زمانی که کنترل ها و رویه های فوق رعایت شود، قرارداد در مدت زمان مقرر تکمیل خواهد شد.

از این رو در یک پروژه EPC یک چارچوب استاندارد وجود خواهد داشت که توسط پیمانکار EPC در انجام الزامات کاربر نهایی دنبال شود. تا زمانی که این استانداردها محقق شوند، پروژه EPC تکمیل خواهد شد.

پروژه کلید در دست شبیه پروژه EPC نیست. پروژه کلید در دست یک قرارداد ساخت و ساز است که برای برآورده کردن معیارهای خاص یا نیازهای کاربر نهایی مناسب است. قوانین بیشتری در رابطه با رویه های فنی وجود دارد که در پروژه کلید در دست دنبال می شود. در یک پروژه کلید در دست، پیمانکار نیازها را بر اساس معیارهایی که با پروژه همراه است، طراحی می کند.

در یک پروژه EPC، معمولاً اشخاص ثالثی وجود دارند که در فرآیند اجرای الزامات مشارکت دارند. با این حال، در یک پروژه کلید در دست، طراح تمام الزامات پروژه را انجام می دهد.

برای مثال ساخت فرودگاه یا بندر را در نظر بگیرید. اگر این پروژه به صورت کلید در دست در نظر گرفته شود، پیمانکار باید تمام طراحی، مهندسی، تدارکات و ساخت و ساز را بر اساس یک مبنای خاص انجام دهد. پروژه های انفرادی برای فرودگاه مجاز به انجام نیستند. با این حال، در یک پروژه EPC، پروژه های فردی مجاز به قرارداد فرعی با معماران و مهندسان پروژه دیگر هستند.