زمانی که بخواهیم امكان‌سنجي قابليت اجراء پروژه از لحاظ فني بررسی کنیم به بخش مطالعات فنی طرح مراجعه می کنیم. این بخش شامل هدف اجرای طرح و ظرفیت طرح می باشد. به عبارتی ظرفیت طرح در سه بخش ظرفیت اسمی و عملی و تعداد واحد کار مورد مطالعه قرار می گیرد.

در ادامه محصول تولیدی معرفی شده و مواد اولیه، کمکی و بسته بندی مربوط به آن بررسی می شود. به طور کلی در این بخش معرفی محصول تولیدی تمامی مشخصات، ویژگی های تعاریف علمی و تخصصی آورده شده و همچنین محصول از نظر فاکتورهای شیمیایی و فیزیکی مورد بررسی قرار می گیرد.

روش های تولید محصول و مشخصات دانش فنی تولید نیز به طرح موجود اضافه می گردد و می بایست شرح مبسوطي از روش توليد و ارزيابي روش توليد از جهات مختلف در طرح ارائه گردد.

مباحث کنترل کیفیت، محیط زیست و پیش بینی تولید نیز از عواملی است که در بخش مطالعات فنی مورد بررسی قرار می گیرد. لازم است سيستم كنترل كيفيت واحد و رعايت استانداردهاي لازم بررسي شود و مي بايست سيستم توليد از جهت رعايت قوانين و مقررات محيط زيست و ملاحظات و تجهيزات لازم مورد دقت قرار گيرد.

یکی از مهمترین سرفصل ها در بررسی طرح توجیهی، هزینه های سرمایه گذاری ثابت است که با همین عنوان در بخش مطالعات فنی اطلاعات مربوط به آن وارد می شود که خود شامل سرمایه ثابت و سرمایه در گردش است. سرمایه ثابت از نظر استهلاک، از نطر عینیت فیزیکی و از نظر خارج از طرح مورد مطالعه قرار می گیرد. همچنین مبحث سرمایه در گردش نیز با مواد اولیه خارجی و داخلی، کالاهای ساخته شده و در جریان ساخت، مطالبات و تنخواه گردان در طرح توجیهی اضافه می شود.

اطلاعات زمانبندی طرح و نیز هزینه های تولید در این بخش وارد می شوند. هزینه های تولید شامل حقوق و دستمزد تولیدی، هزینه های آب، برق، سوخت و ارتباطات، تعمیر و نگهداری، استهلاک، هزینه سربار و هزینه های متفرقه است.