شرکت دونگی دارای مجوز شماره 98/5/108857 از فرابورس ایران بوده و زیر نظارت سبدگردان الگوریتم فعالیت می‌کند.

جذب سرمایه از طریق دونگی

سریعتر از روش‌های دیگر است. پروسه تامین مالی از طریق دونگی در صورت جذاب بودن طرح شما برای سرمایه‌گذاران کمتر از 2 ماه طول می‌کشد. برخلاف سایر روش‌های جذب سرمایه، ریسک کسب و کار را تنها متوجه کارآفرین نمی‌کند. شما می‌توانید با دادن سود بیشتر به سرمایه‌گذاران بخشی از ریسک یا تمام آن را با آن‌ها شریک شوید. از طریق روش‌های مدیریت ریسک، نیاز به وثایقی مانند وثیقه ملکی، ضمانت‌های بانکی و غیره می‌تواند حذف شود.

کسب‌وکارهایی امکان تامین سرمایه از طریق دونگی 

هر شخص حقوقی برای توسعه کسب‌وکار خود جهت تامین مواد اولیه، تامین تجهیزات، سرمایه در گردش، تجاری‌سازی محصول جدید، عملیاتی‌سازی و … می‌تواند از طریق دونگی تامین مالی کند. این کسب‌وکار می‌تواند سنتی، فناورانه، دانش‌بنیان، استارت‌آپ یا … بوده و در هر حوزه‌ای (تولید، خرید و فروش، هنری، صنعتی یا …) فعالیت داشته باشد.

شرایط طرح‌ های قابل انتشار در دونگی 

هر طرحی که در قالب مضاربه (تامین سرمایه با مشارکت در سود و زیان، طبق قوانین شرعی) قابل اجرا باشد می‌تواند در دونگی معرفی شود. همچنین مجری (متقاضی تامین مالی) و طرح باید شرایط زیر را داشته باشد:

– مجری شخص حقوقی ایرانی بوده و جزو دستگاه‌های اجرایی، مؤسسات و نهادهای عمومی دولتی و غیردولتی (موضوع مواد 3 و 5 قانون خدمات کشوری) و همچنین نهاد مالی یا پولی نباشد؛

– طرح در داخل کشور اجرا شده و هدف، هزینه و زمان‌بندی اجرای آن به صورت دقیق مشخص باشد. همچنین طرح توجیهی حساب شده و قابل دفاعی داشته باشد؛

– سرمایه مورد نیاز اجرای طرح کمتر از پنج میلیارد تومان (البته در حالات خاص و با تائید فرابورس ایران تا ۱۰ میلیارد تومان) باشد و طبق دستورالعمل تامین مالی جمعی لازم است ۱۰٪ این مبلغ توسط خود مجری تامین شود.

– طبق استراتژی‌های فعلی دونگی، طرح باید کم ریسک و با پیش‌بینی سود ماهانه بیش از 3% باشد. همچنین فعالیت هدف طرح، زودبازده (در حد چند ماه تا حداکثر دو سال) و مولد (مواردی غیر از سفته بازی و دلالی و …) باشد.

تامین سرمایه از طریق دونگی چقدر زمان می‌برد

بسته به اینکه طرح شما چقدر خوش‌تعریف بوده و مستندات و طرح توجیهی آن چه اندازه آماده باشد، بررسی و ارزیابی آن می‌تواند از یک تا سه ماه زمان ببرد. در صورت موفقیت در ارزیابی، فراخوان تامین مالی طرح به مدت یک ماه فعال بوده و بعد از طی این بازه زمان مشخص می‌شود که آیا طرح در تامین مالی موفق بوده یا لغو می‌شود. بلافاصله پس از موفقیت در تامین مالی طرح نیز، وجوه جمع‌آوری شده طبق فازبندی انجام شده تحویل کسب‌وکار می‌شود.

طرح‌های دونگی

– دونگی فقط می‌تواند برای اشخاص حقوقی و در جهت توسعه کسب‌وکار آن جمع‌آوری سرمایه انجام دهد.

– هدف، هزینه و زمان‌بندی اجرای تمامی طرح‌های دونگی به صورت دقیق مشخص هستند.

– سقف سرمایه قابل تامین برای هر طرح دونگی مبلغ 5 میلیارد تومان و در شرایط خاص با ارائه اسناد و تضامین خاص تا 10 میلیارد تومان است.

– مدل قراردادی دونگی به شکل عقد مضاربه است.

– دونگی محدودیتی در تعریف و معرفی طرح‌هایی که طبق دستورالعمل‌های آن تعریف شده باشند، اعمال نمی‌کند.

– طرح‌های تعریف شده در دونگی مجاز به تامین مالی از طریق سایر پلتفرم‌های تامین مالی جمعی نیستند. بدیهی است که تامین مالی دو یا چندباره برای موضوعی که هزینه اجرای آن به صورت کامل تامین شده است، از هر طریق دیگری نیز غیر مجاز است.

– قراردادهای دونگی محدود به حوزه جغرافیایی کشور ایران است و پرداخت سرمایه به شخص خارجی یا اجرای طرح خارج از کشور ممکن نیست. البته جمع‌آوری وجوه از خارج از کشور بلامانع است.

– حتی اگر پروژه ها وابستگی کامل به نرخ دلار یا هر ارز دیگری داشته باشند، کلیه محاسبات مالی دونگی بر مبنای واحد پولی ریال است.

– پس از انتشار یک طرح در پلتفرم، امکان هیچ‌گونه تغییری در زمان‌بندی و افزایش مبلغ آن وجود ندارد. تنها در صورت بروز شرایط استثنایی، دونگی مجاز است در صورت وجود دلیل موجه، طرح‌های منتشر شده را به‌روز نماید.

– حداقل 10% از مبلغ درخواستی می‌بایست توسط خود متقاضی قبل از انتشار فراخوان تامین مالی تامین می‌شود.

– انتشار فراخوان جمع‌آوری وجوه برای هر طرح صرفا با تایید کارگروه ارزیابی تامین مالی جمعی در شرکت فرابورس ایران مجاز خواهد بود.

– در صورت آماده بودن طرح و مستندات شما، از زمان اقدام به شروع تا انتشار فراخوان تامین مالی طرح شما حدود دو ماه زمان خواهد برد.

– مدت زمان انتشار فراخوان جمع‌آوری سرمایه برای هر طرح نمی‌تواند بیش از 2 ماه باشد.

– دونگی مجاز است برای کاهش ریسک اجرای طرح‌ها، وجوه جمع‌آوری شده را به صورت مرحله‌ای و مطابق با برنامه فازبندی ارائه شده به مجری ‌پرداخت کند.

– مجری موظف است پس از دریافت وجوه تامین شده برای طرحش، بلافاصله اجرای آن را طبق برنامه اعلامی در تعریف طرح خود شروع کند.

– مجری در طی اجرای طرح موظف به ارائه‌ گزارش پیشرفت طرح در بازه‌های زمانی منظم بوده و پس از پایان اجرای طرح، موظف است در طی زمان مقرر شده، گزارش نهایی اجرای طرح را به دونگی ارائه کند.

– در صورت کشف مغایرت یا تخلف از شرایط لازم برای مجری و طرح، دونگی مجاز به تعلیق به مدت محدود یا ناتمام گذاشتن طرح است.

– دستگاه‌های اجرایی، مؤسسات و نهادهای عمومی دولتی و غیردولتی (موضوع مواد 3 و 5 قانون خدمات کشوری) و همچنین نهادهای مالی و پولی کشور، مجاز به تأمین منابع از طریق دونگی نیستند.

– دونگی مشارکت در هیچ طرحی را به هیچ فردی توصیه نمی‌کند. لیست پروژه‌های جدید، برگزیده، محبوب یا … در سایت نیز به صورت ماشینی (طبق فرمول‌های مشخص) و بدون دخالت دونگی تهیه می‌شود.