شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ) 

شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ) در 24 دی‌ماه سال 1384 با سرمایه‌گذاری گروه مالی پاسارگاد و همکاری جمعی از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های برتر کشور تأسیس شد.

مأموریت اولیه فناپ در ابتدا، طراحی و تهیه راهکار بانکی بومی ایرانی با توجه به تخصص و دانش روز جوانان ایرانی بود. پس از این موفقیت، فناپ فعالیت‌های خود را در صنعت فناوری اطلاعات با ارائه راهکارهای جامع مالی، راهکارهای جامع بیمه‌گری، بورس و مدیریت و پردازش تراکنش‌های مالی گسترش داد که هم‌اکنون بخشی از بزرگ‌ترین بانک‌های خصوصی و دولتی کشور، سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری، شرکت‌های بیمه و کارگزاران بورس، در حال استفاده و بهره‌برداری از آن‌ها هستند. توسعه و پیاده سازی راهکار حمل و نقل هوشمند باتکیه بر دوربین های ثبت تخلف و سرعت سنج، نخستین تجربه فناپ در حوزه های غیرمالی و بانکی بود و در ادامه با ارائه خدمات ارزش افزوده محتوایی و پرداخت بر بستر موبایل و راه اندازی اپراتور ارتباطات ثابت مخابراتی، در بخشهای مختلف زنجیره ارزش فناوری ارتباطات نقش آفرین شد. راه اندازی نخستین تلویوزیون اینترنتی کشور، طراحی و پیاده سازی راهکار جامع سازمانی و صنعتی در قالب بزرگترین پروژه نرم افزاری کشور و راه اندازی مرکز نوآوری و شتابدهی کسب وکارهای نوپا بخش دیگری از دستاوردهای گروه فناپ تا به امروز بوده است.

حوزه‌های فعالیت

فناوری مالی و پرداخت

در اهمیت و گستردگی بازار فناوری‌های مالی و پرداخت (فین‌تک) همین بس که بازار شبکه الکترونیکی پرداخت کشور (شاپرک) به تنهایی گردش مالی بیش از رقم تولید ناخالص داخلی کشور (GDP) دارد. با توجه به خاستگاه هولدینگ فناپ در گروه مالی پاسارگاد و ماموریت این هولدینگ در توسعه و تکمیل زنجیره ارزشی این گروه در حوزه ICT، فناوری‌های مالی و پرداخت قلب تپنده این هولدینگ و مرکز ثقل توسعه است؛ تا آنجا که چشم‌انداز فناپ نیز بازآفرینی زیست‌بوم دیجیتال ایرانیان در صنعت مالی و پرداخت ترسیم شده است.

فناوری زیرساخت و ارتباطات

فناوری زیرساخت و ارتباطات به عنوان یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه، تنها به رشد و توسعه کشورها محدود نشده و توسعه انسانی را نیز شامل می‌شود. این حوزه شامل عرصه‌های بسیاری نظیر توسعه شبکه‌های مخابراتی، سیستم‌های رادیویی و صوتی و تصویری سیار، سیستم‌های ماهواره‌ای، اینترنت و شبکه داده‌ها و … می‌شود. فارغ از اهمیت هر یک از این عرصه‌ها، فناوری زیرساخت و ارتباطات یکی از ملزومات تحقق «شهر هوشمند» نیز به شمار می‌رود؛ پدیده‌ای که به عنوان یکی از دستاوردهای ICT، اینک در کانون توجهات بازیگران اصلی این صنعت قرار دارد.

خدمات محتوا و ارزش افزوده

حوزه خدمات محتوا و ارزش افزوده به طور کلی به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شود؛ نخست، خدمات ارزش افزوده رفتار مشتری (مانند سرویس‌های رای‌گیری و نظرسنجی)، دوم، خدمات ارزش افزوده شبکه‌ای (مانند تلویزیون‌های آنلاین یا همان IPTV) و در نهایت، خدمات ارزش افزوده سازمانی (مانند اپلیکیشن‌های بانکی). انواع خدمات ارزش افزوده (Value Added Services) که به اختصار VAS نامیده می‌شود، شامل پرداخت‌های موبایلی (USSD)، اپلیکیشن‌های کاربردی، پخش یا دانلود موسیقی، بازی آنلاین و مواردی از این دست می‌شود.

نوآوری و سرمایه گذاری جسورانه

صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه، حلقه مفقوده میان دانش، شرکت‌های دانش‌بنیان و ثروت‌آفرینی را پر می‌کنند و فعالیت‌های آنها به هم‌افزایی میان علم و ثروت منتهی می‌شود. در شرایطی که استارت‌آپ‌ها، برای حرکت از ایده به محصول و تجاری‌سازی آن، به منابع مالی نیاز دارند و بنگاه‌های سنتی تامین سرمایه نیز ریسک سرمایه‌گذاری در این کسب‌وکارهای نوپا را نمی‌پذیرند، تنها صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه هستند که با حمایت از ایده‌های تازه، باعث رشد نوآوری می‌شوند و راه‌های تازه‌ای را پیش روی صنایع و کسب‌وکارها می‌گشایند.

راهکار‌های سازمانی و دولت الکترونیک

متناسب با رشد صنایع و پیچیده‌تر شدن سازمان‌ها، نیاز به راهکارها و نرم‌افزارهای پیشرفته‌تر برای مدیریت نیز تشدید می‌شود. تعدد فرآیندها، اجرای انبوه عملیات اداری و صنعتی، بالا رفتن تعداد کارکنان و مواردی از این دست، باعث می‌شود مدیریت این نوع کسب‌وکارها بدون راهکارهای جامع و یکپارچه نرم‌افزاری، غیرممکن شود. از سوی دیگر، دولت‌ و نهادهای حاکمیتی نیز در اجرای فرایندهای سازمانی و ارائه خدمات به مردم، به شدت به راهکارهای نرم‌افزاری نیاز دارند، چرا که افزایش کارآمدی، کاهش هزینه‌ها، رضایت ارباب‌رجوع و دسترسی همگانی، برای این نهادها اهمیت فراوانی دارد و این موارد تنها از طریق به کارگیری راهکارهای دولت الکترونیک، امکان‌پذیر خواهد بود.

جهت کسب آشنایی بیشتر به سایت زیر مراجعه فرمائید.

www.fanap.ir