صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران طی مجوز کارگروه ماده ۱۰۰ صندوق های پژوهش و فناوری با سهامداری دولت (پارک علم و فناوری دانشگاه تهران)، بر اساس ماده ۱۰۰ قانون برنامه سوم و همچنین ماده ۴۵ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین با اخذ تأئیدیه ثبتی بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار، با هدف حمایت از شرکت­های دانش­ بنیان و فناور فعالیت می نماید.

اهداف صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران

– ایجاد بستر و زمینه مناسب برای مشارکت و سرمایه گذاری بخش غیردولتی در بخش پژوهش و فناوری

– کمک به دستگاه های اجرایی در جهت تجاری سازی

– تسریع نمودن فرایند تبدیل ایده به ثروت بدون وجود بروکراسی معمول

– ایجاد کسب و کارهای جدید با ارزش افزوده بالا در حوزه های مختلف فناوری های پیشرفته

– ایجاد ادبیات مشترک و ارتباط بین بانک ها و شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه های مربوط به دانش فنی

موضوع فعالیت های اصلی صندوق

– اعطای وام و تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در حوزه فناوری با شرایط تسهیل شده.

– صدور انواع ضمانت نامه مورد نیاز شرکت های دانش بنیان و فناور با شرایط تسهیل شده.

– تامین سرمایه خطر پذیر و مشارکت و سرمایه گذاری در طرح های حوزه فناوری با ارزش افزوده بالا.

– تضمین پرداخت به موقع تعهدات و اقساط طرح های حوزه فناوری.

خدماتی که این صندوق ارائه می دهد عبارتند از:

ضمانت نامه بانکی

در برخی موارد کارفرمایان به دلیل محدودیت ها و الزامات داخلی خود صرفا ملزم به دریافت ضمانت نامه بانکی برای عقد قراردادهای خود می باشند و این در حالی است که بانک ها به دلیل آشنا نبودن به ادبیات فناوری های پیشرفته و تصور ریسک بالا برای طرح های فعال در حوزه فناوری، به طور معمول از صدور ضمانت نامه برای این نوع طرح ها خودداری نموده و یا صدور آن را منوط به اخذ وثائق و تضامین سنگین و آورده نقدی بالا از سوی متقاضیان می نمایند، لذا این صندوق ضمن داشتن مجوز و اختیارات قانونی جهت صدور انواع ضمانت نامه، به منظور تسهیل در فرآیند دریافت ضمانت نامه بانکی توسط متقاضیان، اقدام به ارائه ضمانت نامه بانکی از سوی بانک عامل خود نموده است، در این مدل صندوق با تضمین متقاضی نزد بانک عامل خود در قالب ضمانت شخص ثالث،  ضمانت نامه های بانکی مورد درخواست متقاضیان را از طریق بانک های عاملبا شرایط تسهیل شده صادر می نماید. میزان وثائق مورد نیاز برای صدور این ضمانت نامه نیز حداقل وثائق (چک با تضمین مدیران شرکت) تا حد اعتباری آنان می باشد.

تسهیلات مالی

یکی از وظایف صندوق پژوهش وفناوری دانشگاه تهران ارائه انواع تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان و فناور می­ باشد. براین اساس این صندوق در قالب عقود مبادله ای انواع تسهیلات جعاله، لیزینگ، فروش اقساطی، خرید دین، اجاره به شرط تملیک و … را با شرایط تسهیل شده به شرکتهای دانش بنیان و فناور پرداخت می نماید.

ارزیابی و ارزشگذاری طرح ها

کارگروه ارزیابی صندوق ابتدا با مطالعه بر روی طرح ارسالی و سپس طی بازدید حضوری از شرکت با طرح مورد نظر آشنا شده و طرح را از زوایای مختلف ازجمله بازار، اطلاعات مالی (جریان نقد، سرمایه گذاری، بازگشت سرمایه نرخ بازده داخلی IRR)، حقوقی (پتنت و مالکیت)، دانش فنی (امکان پذیری، نوآوری و تکراری نبودن در ایران و…) و سازمان طرح ، مورد بررسی قرار می دهند، سپس تیم ارزیابی، طرح را که از جنبه های مختلف و زیر نظر کارشناسان متخصص در آن حوزه ارزیابی اقتصادی و فنی نموده است، طی گزارشی جامع به اطلاع متقاضی و صندوق می­ رساند.

مشاوره و مهندسی مالی طرح ها

کارگزاری

این صندوق بر اساس ماده ۱۰۰ قانون برنامه سوم توسعه و همچنین ماده ۴۵ برنامه چهارم توسعه اقتصادی، می‌تواند در راستای رفع نیازهای پژوهشی و فناوری‌های مورد نظر دستگاه‌های اجرایی، در کلیه حمایت‌های مالی دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی به عنوان بازوی مالی آن مجموعه عمل نماید. در این فرایند خدماتی که توسط این صندوق جهت تجاری‌سازی محصولات در حوزه پژوهش و فناوری طراحی گردیده است، در اختیار دستگاه اجرایی قرار می‌گیرد.

سرمایه خطر پذیر (Venture Capital) سرمایه ای است که به همراه کمک های مدیریتی و مشاوره ای، در اختیار شرکت های دانش بنیان و نوپا که به سرعت در حال رشد هستند قرار داده می شود. شرکت های دانش بنیان و جوان در تأمین مالی از بانک ها و مؤسسات پولی و اعتباری به دلیل عدم برخورداری از وثایق و تضامین مورد قبول مقامات بانک ها با مشکلات زیادی مواجه می شوند همچنین به دلیل ریسک های فراوانی که کسب و کار این شرکت ها به همراه دارد، بانک های تجاری علاقه چندانی به اعطای تسهیلات به این مجموعه های جوان و نوپا را ندارند. در این شرایط سرمایه خطرپذیر از منابع بسیار مهم شرکت های کوچک و نوپا می باشد. سرمایه گذاران خطرپذیر در انتخاب زمینه سرمایه گذاری و طرح مناسب معمولاً وقت و سخت گیری زیادی به خرج می دهند و دلیل این امر نیز عدم دریافت وثیقه در ازای پرداخت سرمایه می باشد. از بین گزینه های متعدد سرمایه گذاری معمولاً طرح هایی که از پتانسیل رشد بالایی برخوردارند و توانایی بازگشت سرمایه را داشته و از تیم مدیریتی قوی نیز برخوردار باشند در اولویت سرمایه گذاری می باشند. بطور معمول مدیران و فناوران برای خرید سهام سرمایه گذار در اولویت قرار دارند در غیر این صورت سرمایه گذار سهام خود را از طریق مذاکره و یا از طریق بازار سهام به فروش می رساند.
صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران بنا دارد منابع مالی و خدمات مدیریتی را در اختیار شرکت های در حال رشد قرار داده و آن ها نیز از این امکانات به منظور توسعه دانش فنی و تولید محصول در فازهای نیمه صنعتی و صنعتی استفاده می کنند.

جهت کسب آشنایی بیشتر به سایت زیر مراجعه فرمائید.

www.uttechfund.ir